Viime sunnuntaina muokkasin tätä banaanileivän ohjetta vähän, koska mulla ei ollut kaikkia aineita kaapissa, ja jälleen kerran, lopputuloksena oli täydellisen mehevä banaanileipä. Ehkä jopa vielä astetta pehmeämpi ja makeampi kuin edellisillä kerroilla. Tämä herkkuleipä sopii täydellisesti myös pääsiäisbrunssille!
Reseptit: Banaanileipä
- 2 kypsää, mustapilkkuista banaania
- 2 dl kaurahiutaleita
- 0.5 dl kookosjauhoja (Foodin)
- 1 kananmuna
- 1 rkl psylliumia (Tai Saksassa: flohsamen schahlen)
- 1 dl riisimaitoa
- 1 rkl kookosmannaa (Foodin)
- 1/2 dl pähkinöitä
- 1 rkl mantelivoita
- 2 tl kanelia
- Ripaus suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl rusinoita
Laita kaikki aineet rusinoita lukuun ottamatta tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi. Lisää rusinat, ja sekoita kevyesti vielä kerran. Rusinat saa jäädä pieniksi paloiksi "sattumiksi" leipään.
Voitele leipävuoka huolellisesti kookosöljyllä, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min. Kokeile leivän kypsyys haarukalla: kun taikinaa ei enää tartu kiinni haarukkaan, on leipä kypsä.
Banaanileipä maistuu ihanalta ihan sellaisenaan, mutta jos haluat vielä herkullisemman makunautinnon, niin sipaise päälle pähkinätahnaa tai luumuhilloa.
Rentouttavaa pääsiäistä kaikille ja terveisiä Hollannista! :)
Hyvää pääsiäistä kotoa Suomesta ! Taidankin tehdä tätä banaanileipää pääsiäisaterialle lampaanpaistin kylkeen. Meillä onkin täällä sopivasti enemmänkin porukkaa syömässä.
VastaaPoistaNyt taidat tänä pääsiäisenä tyttökulta jäädä ilman mämmiä , josta niin kovasti pidät.Laitan sitä sinua varteen pakkaseen, niin saat sitten toukokuussa maistella.
Kiitos, kannattaa tosiaan tehdä, maistuu hyvältä myös teen kanssa :) Voi ihanaa, syön mämmiä sitten toukokuussa!
PoistaHyvää pääsiäistä koko porukalle!