Mä olen aina ollut aamupalaihminen. Voin skippaa lounaan tai vaikka illallisen, mutta ilman aamiaista en voi tehdä mitään. Mitä täyttävämpi, terveellisempi ja herkullisempi aamiainen, niin sen parempi. Yleensä tykkään syödä aamiaiseni pehmeässä muodossa: paksu smoothie tai puuro on ne mun vakkarijutut aamuisin. Viikonloppuisin on kuitenkin kiva syödä vähän jotain spessumpaa - jotain, mikä tekee viikonloppuaamiaisesta just sen viikonloppuaamiaisen.
Tämä banaanileipä on kuulkaa just se piste ii:n päälle, jos kaipaat aamiaiseesi jotain ihanaa, vähän makeaa mutta samalla kuitenkin terveellistä. Mä olisin helposti voinut syödä kerralla vaikka koko leivän! Leipä maistuu ihan sellaisenaan, mutta päälle voi sipaista halutessaan hilloa tai mantelitahnaa tai miksei ihan voitakin.
Mun ohje on sekoitus parista eri netistä löytämästäni ohjeesta, alkuperäinen ohje lienee tämä. Ihanaa sunnuntaita kaikille!
Reseptit: Banaanileipä (gluteeniton)
- 2 Banaania (huom! pehmeää, jo vähän mustapilkkuista banaania)
- 2 dl Kaurahiutaleita
- 1/2 dl Riisiproteiinia (Mulla Nu3:n riisiproteiini, tämä)
- 1 Kananmuna
- 1 rkl Psylliumia
- 1 dl Kookosmaidon paksua osaa
- 1/2 dl Pähkinäsekoitusta
- 1 rkl Mantelivoita/pähkinätahnaa
- 2 tl Kanelia
- Ripaus suolaa
- 2 tl Leivinjauhetta
- 5-6 Kuivattua luumua
- 1 rkl Auringonkukansiemeniä
Jos haluat leipääsi vähän sattumia, niin jätä kuivatut luumut ja auringonkukan siemenet laittamatta tehosekoittimeen. Jos taas haluat tasaisen koostumuksen, niin laita kaikki aineet tehariin - ja voit jopa jättää auringonkukan siemenet kokonaan pois.
Laita siis kaikki muut aineet, paitsi luumut ja siemenet, tehosekoittimeen, ja sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan. Lisää lopuksi luumun palat (pilko veitsellä pieneksi) ja auringonkukan siemenet lusikalla sekoittaen - tai sekoita vielä kevyesti tehosekoittimessa. Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun leipävuokaan, ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min.
Helppoa kuin heinän teko :)
Tämä banaanileipä kuuluu siihen ryhmään ruokia, jotka paranee vanhetessaan. Eli tämä maistuu oikeestaan vielä paremmalta, kun annat sen jäähtyä ja siintyä hieman ennen kuin isket käsiksi.
Jos kokeilet leipää, niin olis kiva kuulla kommenteissa mitä tykkäsit :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti