http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Reseptit: Raakapuuro tattarista (gluteeniton)

Reseptit: raakapuuro tattarista

Tattari-cashew raakapuuro

Kaurapuuro on ihanaa ja terveellistä, mutta mä ainakin kaipaan välillä vaihtelua. Niinpä kokeilin tehdä raakapuuroa vaihteeksi tattarista! Ja hei, jos et tykkää tattarijauhojen tai tattarihiutaleista tehdyn puuron mausta (en mäkään!), niin älä huoli: kokonaisissa tattariryyneissä ei nimittäin ole samanlaista "tattarimaista" sivumakua kuin hiutaleissa. Päin vastoin, maku on pehmeän pähkinäinen ja erittäin miellyttävä.


Tattari-cashew raakapuuro


Tattari, cashew ja päärynä muodostavat yhdessä hennon pehmeän maun ja samenttisen koostumuksen raakapuurolle, jota täydentää raikas mango ja makea mustikka. Mun makuraati kotona totesi myös, että hyvää on :) Tattaria kannattaa muutenkin käyttää ruoanlaitossa: se sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot, ja sisältää myös kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Todellinen superfoodi siis! 

Mä kehitin tämän herkullisen raakapuuroreseptin Alkun ja Foodin reseptikisaan, missä piti tehdä jotain gluteenitonta ja maidotonta ja käyttäen tiettyjä tuotteita - mulla käytössä vaadituista tuotteista cashew-pähkinät, MCT-öljy sekä kaakaonibsit.


Resepti: ihana gluteeniton raakapuuro



Raakapuuro tattarista

  • 2 dl cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna)
  • 2 dl tattaria (yön yli liotettuna)
  • 1 päärynä
  • 1/2 dl kookosmaitoa
  • 2-3 taatelia
  • 2 tl vanilla-maustetta
  • 2 tl kanelia
  • Loraus MCT-öljyä
  • PÄÄLLE: mangon paloja, mustikoita, kaakaonibsejä
Liota cashew-pähkinöitä ja tattaria yön yli vedessä. 

Kaada liotusvesi pois pähkinöistä ja tattarista. Laita cashewt, tattari, päärynä ja taatelit tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookosmaito. Anna koneen käydä, kunnes saat pehmeän tasaisen puuromaisen koostumuksen. Lisää vanilja, kaneli ja MCT-öljy. Sekoita. Jos haluat puurosta löysempää, niin lisää vielä tilkka kookosmaitoa. Sekoita tehosekoittimessa, kunnes koostumus on haluamaasi.

Kaada puuro tarjoilulautasille, ja nauti tuoreen mangon, mustikoiden ja kaakaonibsien kanssa. Päälle sopii makeutusta antamaan myös loraus taatelisiirappia! Nam!

Kevätaurinko paistelee täällä Berliinissä ainakin nyt ihan kirkkaalta taivaalta - on se kumma, miten auringonvalo antaa energiaa! :)


Tattari-raakapuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti