http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Reseptit: Taivaallisen hyvä raakasuklaakakku

(All the non-Finnish speakers: recipe in English below!)

Innostuin ystävieni inspiroimana ja polvirikkoisena kokeilemaan taas vaihteeksi raakakakun tekoa. Aikaisemmin olen tehnyt raakakakkua muutaman kerran, mutta silloin kakun teko on ollut jotenkin tosi vaivalloista eikä lopputulos ole ehkä ollut kaiken sen vaivan arvoista. Toisin oli tämän ohjeen kanssa! Kakku syntyi nopeasti ja vaivattomasti ja lopputulos oli suussasulavan hyvää! Todellinen suklaanautinto :) Ja vieläpä ilman sokeria!

Taivaallisen hyvä suklaa raakakakku
Suklaa raakakakku


Suklaa raakakakku
Taivaallisen hyvää raakakakkua...
Projekti kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana laittamalla cashew-pähkinät veteen yöksi likoamaan. Seuraavana päivänä homma hoituu sitten vaivattomasti. Itse en omista blenderiä, joten sekoitin kaikki mössöt sauvasekoittimella, ja onnistui ihan hyvin. Blenderin kanssa tosin homma on varmaan vieläkin helpompaa. 


Raakasuklaa kakku -taivaallisen hyvää!

Tässä ohje:



Taivaallisen hyvä raakasuklaakakku (gluteeniton, maidoton, vegaani, sokeriton)


Pohja:
  • Reilu 1 dl pähkinöitä (puolet manteleita ja puolet pekaaninpähkinöitä)
  • 7 pehmeää kivetöntä taatelia
  • Ripaus (noin 1 tl) raakakaakaojauhetta
  • Pieni ripaus suolaa
Sekoita kaikki aineikset muusiksi sauvasekoittimella tai blenderillä ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Jos käytät sauvasekoitinta, niin kannattaa sekoittaa ainekset vähän pienemmissä osissa. Laita pohja jääkaappiin kylmenemään täytteen teon ajaksi.

Täyte:
  • 3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna!)
  • 1,5 dl sulaa kaakaovoita (kaakaovoi sulaa kätevästi kattilassa)
  • 2-3 pientä tai 1 iso avokado (tarpeeksi pehmeä!)
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • n. 2 rkl sulaa kookosöljyä (tai vettä)
Kaada kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi, tai sekoita ainekset sauvasekoittimella pehmeäksi mössöksi. Sekoita niin kauan, että lopputulos on sileää. Sekoittele vaikka lusikalla välillä. Maista seosta, ja lisää tarvittaessa hunajaa tai kaakaojauhetta makusi mukaan.
Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi ja laita kakku pakkaseen tai jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Koristele valmis kakku vadelmilla tai mansikoilla. Nauti! :) Niin hyvää ja niin terveellistä! :)








Delicius raw chocolate cake

Crust
  • 1 dl nuts (half almonds, half becan nuts
  • 7 dates
  • Salt (1/2 teaspoond)
  • 1 teaspoon Raw cacao
Place everything in a food processor and process until the mixture clumps together. Or mix them with a bar mixer (I did it with a bar mixer). Then press mixture evenly into pan and chill in freezer for at least two hours (or until the filling is ready). 
Filling:
  •  3 dl cashew nuts (soaked in water over night!)
  • 1.5 dl cacao butter (melted)
  • 2 small or 1 big avocado
  • 1 dl honey
  • 1 dl raw cacao powder
  • 2 table spoons of melted coconut oil (or water)

Place everything in a food processor and blend until smooth, or mix everything with a bar mixer.  Mix as long as it becomes very smooth and creamy. Scoop filling into pan on top of the crust. Let the cake freeze in the fridge for couple of hours.

Decorate with berries and enjoy! :) So good and also healthy!

22 kommenttia:

  1. Vau! Todella hyvännäköinen kakku! :) Eikä vaadi "sataa" eri erikoista ainesosaa. Ajattelin tehdä tätä pari kappaletta tuleviin juhliin.

    VastaaPoista
  2. Juu suosittelen kyllä! :) Kakku oli mielestäni helppo tehdä ja maistui tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Hyvä ohje! Pakko vain tarkentaa, että vegaanistahan tämä ei hunajan vuoksi ole...mutta jos sen vaihtaa vaikkapa agavesiirappiin, niin sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, oikeassa olet! Agavesiirappia käyttämällä tosiaan saa vegaanin version :)

      Poista
  4. Todella hyvä resepti! Suuret kiitokset sen jakamisesta! Pitääpä testata muitakin sun herkkureseptejä :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Meille on tulossa synttärit, johon osallistuu "erityisiä ihmisiä" (gluteeniton, maidoton, vegaani). Itse tykkään raakasuklaasta ja päätin kokeilla reseptisi 😊
    Haluaisin kysyä, voiko kakun pakastaa. Olisi helpotus tehdä muutama juttu etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä kakun voi pakastaa - muista vaan ottaa se esiin ainakin 2 h ennen tarjoilua :) Mukavia synttäreitä!

      Poista
    2. Kiitos. Hyvä idea on nuo chiansiemenet. Kokeilen.
      Mitä mieltä olet saksanpähkinöistä pohjassa tai täytteessä?

      Poista
    3. Saksanpähkinät käy varmasti hyvin pohjaan, täytteeseen ei ehkä niinkään, koska täytteeseen tarvii pähkinöitä/siemeniä, jotka turpoaa vedessä ja näin tuo täytteeseen sen tarvitsemaa kuohkeutta :)

      Poista
  6. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta, onnistuisikohan pähkinän (ja mantelin) korvaaminen jollain, esim. auringonkukansiemenillä yms. kun on allergiaa? Olisi niin ihanaa kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse kokeillut, mutta pohjan pähkinät voisi varmaan hyvin korvata esim. kaurahiutaleilla ja täytteen pähkinöiden tilalle voisi kokeilla esim. liotettuja chia-siemeniä ja muita siemeniä :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, ei olisikaan tullut mieleen käyttää hiutaleita. Täytyy kokeilla. :)

      Poista
  7. Heipä hei! Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan olet tehnyt kuvan kakun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mun irtopohjavuoka on halkaisijaltaan 24 cm :) Huomasin muuten Suomessa käydessäni, että Suomesa myytävät avokadot on ihan surkeen pieniä! Joten kannattaa varmaan laittaa ainakin 3 avokadoa, jotta vastaa yhtä isoa "berliiniläistä". Pitääkin korjata se myös ohjeeseen...

      Poista
    2. Kiitos! Hyvä kun myös tarkensit avokadojen määrää ennen kuin ehdin kysyäkään, hämmennyin suorastaan niiden pienestä koosta (ja määrän suhteuttamisesta ohjeisiin) kaupassa käydessäni :D

      Poista
  8. Anteeksi, mun on pakko korjata että tää sun ohje ei kyllä ole täysin vegaaninen, sillä vegaanit ei syö hunajaa :) Hunajan kyllä varmasti vois korvata helpostikin jollain ja siten saada tästä täysin vegaanisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olinkin jo aikaisempaan kommenttiin vastannut, että hunajan voi korvata agavesiirapilla :)

      Poista
  9. Heippa! En omista kaakaovoita niin mitä tuumit voiko sen korvata kookosöljyllä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kookosöljy toimii varmasti myös, mutta kakun koostumus saattaa tällöin vähän muuttua. Mutta kokeile ihmeessä! :)

      Poista
  10. Kookosöljyllä tuli ihan mahtava, niin täyteläinen ja pehmeä, ahh.. Kiitos hyvästä ohjeesta :)

    VastaaPoista

Jätä kommentti