http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Reseptit: Maailman paras hirssipuuro hirssinjyvistä

Maailman paras puuro on ehkä paljon luvattu, mutta tää on! Kun kerran maistat kokojyvistä tehtyä puuroa, et enää halua palata hiutalepuuroon!

Mulla tämä kokonaisista hirssinjyvistä tehty puuro on muodostunut vähän niinkun luksusaamiaiseksi, jota teen kerran parissa viikossa kun on aikaa haudutella puuroa. Teen kerralla ison satsin, josta riittää ainakin pariksi aamuksi. 

Eilen oli Berliinin 30-asteen helle yhtäkkiä laskenut 18 asteeseen, olin puistossa joogamassa ja meditoimassa jo klo 8 ihanien BoostCamppilaisten kanssa ja sen jälkeen niin jäässä, ettei sitä kylmyyttä olisi sulattanut mikään muu kun iso kulho samettista herkkupuuroa (niin ja otin mä lämpimän vaahtokylvyn myös sillä aikaa kun puuro kiehui, hehe :)


Hirssipuuro - maailman paras hirssipuuroresepti
Hirssipuuro - maailman paras hirssipuuroresepti

Puuron teko ei ole vaikeeta - vaatii vaan vähän aikaa (noin 30 min). Suosittelen! Laita puuro tulille ja sillä aikaa hoida muut aamutoimet pois alta.

Reseptit: Samettisen pehmeä hirssipuuro

  • 8 dl nestettä (puolet maitoa, puolet vettä) + 1-3 dl nestettä myöhemmälle
  • 2 dl hirssin jyviä (Mulla käytössä Foodin kuorittu hirssi)
  • 1 dl amarantti-hiutaleita (kaurahiutaleet käy myös!)
  • 2 rkl kookosöljyä
  • Ripaus suolaa
  • Kanelia
  • Päälle: marjoja, kakaonibsejä, siemeniä ja muita superfoodeja
Mittaa neste (8 dl) kattilan pohjalle. Mä laitan yleensä puolet kasvimaitoa, esim. kookosmaitoa, ja puolet vettä. Lisää huuhdellut hirssin jyvät kylmään nesteeseen, laita levy päälle ja kuumenna välillä sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua, laske lämpötilaa ja lisää amarantti (tai kaura) hiutaleet. Hauduttele puuroa kannen alla matalalla lämpötilalla noin 25-30 minuuttia. Muista sekoitella välillä! Lisää kiehumisen loppuvaiheessa vielä 1-3 dl vettä puuron koostumuksesta riippuen ja hauduta vielä hetki. Lisää joukkoon kookosöljy ja mausta suolalla ja kanelilla.
Nauti puuro pienen maitotilkkasen kanssa, päällä marjoja ja muita haluamisiasi superfoodeja. NAM!

Hirssipuuro - maailman paras hirssipuuroresepti

Kyllä kun aamun aloittaa näin herkkupuurolla ja ottamalla vähän omaa aikaa, niin kuin edellisessä postauksessa kannustin, päivä lähtee NIIIN paljon mukavammin käyntiin!

Mukavaa viikonloppua kaikille - mitäs teillä on suunnitelmissa? :)

P.s. Seuraa blogia Facebookiisa TÄÄLLÄ ja instasta löydät mut nimellä p_orvokki :)

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos ohjeesta! On kyllä hyvää, tein äsken ja nyt herkuttelen tuoreiden mustikoiden, mantelirouheen ja kanelin kera.

    VastaaPoista

Jätä kommentti