http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 25. kesäkuuta 2015

Energiaa! Terveellisesti syöminen kannattaa!

Kaikki varmaan tiedostaa, että pitäisi syödä terveellisesti, mutta kuinka moni oikeasti syö just niin kuin pitää? Monet yhdistää terveellisesti syömisen vaan laihduttamiseen, mutta ravinnolla on paljon suurempi merkitys terveyteen ja hyvinvointiin kuin vaan ihannepainossa pysyminen.

Myös liian vähän syöminen on huonosti syömistä, koska silloin kroppa ei saa kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita eikä tarpeeksi energiaa toimiakseen optimaalisesti. Varsinkin monilla tytoillä/naisilla voi jatkuvan väsymyksen syynä ollakin liian niukkaravinteinen/niukkaenerginen ruokavalio. Yhtä hyvin myös vähän pullukka henkilö voi kärsiä aliravitsemuksesta, jos syödyn ruoan laatu on huonoa..

Monet ei syö terveellisesti, koska ei yksinkertaisesti tiedä, mikä oikeastaan on terveellistä. Monet taas (kuten minä välillä) tietää kyllä miten pitäisi syödä, mutta silti ei aina syö terveellisesti. Hyvä esimerkki oli eilen, kun kuuntelin mun Ravitsemus-kurssin luentoa uusista ruokasuosituksista ja samalla vetelin kaupan jätskia naamariin. Ei ehkä paras iltapalavaihtoehto, mutta välillä näinkin... Kun 80 % ajasta syö niin kuin pitää, niin 10-20 % voi mennä sormien välistä..:)

terveellisestä ruokavaliosta energiaa

terveellisestä ruokavaliosta energiaa

Tässä muutama syy, miksi terveellisesti syöminen kannattaa:
  • Hyvä ja energinen olo
  • Ei jatkuvaa väsymystä
  • Paino pysyy kohdillaan ja kroppa kunnossa
  • Hormonitoiminta toimii optimaalisesti
  • Välttyy elintapasairauksilta: sydän- ja verisuonitaudit, korkea kolesteroli, verenpaine, diapetes... Nää taudit on oikeesti suurimmat kuolinsyyt ympäri maailman!
  • Välttyy ravinnevajeiden aiheuttamilta saurauksilta, kuten anemia ja muut puutostaudit
  • Parempi vastustuskyky

Nyt herääkin kysymys, että miksi ihmeessa joku ei haluasi syodä teveellisesti?? Eikö kaikki halua tuntea olonsa hyväksi ja energiseksi ja välttää sairauksia? Toki hyvinvointiin vaikuttaa moni muukin tekijä kuin ruoka, mutta ravinnolla on kuitenkin aika iso rooli varsinkin päivittäiseen energiatasoon ja monien sairauksien ehkäisyyn.

terveellisestä ruokavaliosta energiaa

Terveellisesti syöminen vaatii juskus vähän suunnitelmallisuutta esim. kaupassa käynnit, ennakointi, eväiden teko, mutta hyvä olo kyllä palkitsee. Terve järki ja rento asenne kannattaa pitää mukana. Mitään ruokaryhmää ei kannata tai tarvi sulkea kokonaan pois, ellei kärsi yliherkkyydestä (paitsi ns. pikaruoka ja kaupan herkut kantsii pitää minimissään). Kun huolehtii siitä, että päivän pääateriat koostuu pääasiassa kasviksista, hyvistä hiilareista ja proteiinista, syö marjoja ja muutaman hedelmän joka päivä, ja huolehtii, että ruokavaliosta saa myos tarpeeksi kuitua ja hyviä rasvoja, niin pääsee jo aika pitkälle :) Säännöllistä ateriarytmiä unohtamatta!

terveellisestä ruokavaliosta energiaa

terveellisestä ruokavaliosta energiaa

Netissä on paljon kalorilaskureita, joita voi hyvin käyttää apuna nähdäkseen saako ruoasta esim. tarpeeksi proteiinia ja tuleeko päivän kaloritarve täyteen/tai ettei se ylity liikaa. Itse aina välillä tsekkaan Super Trackerillä ihan vaan että tuleehan kulutetut kalorit täyteen!

Energistä pian alkavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti