http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 28. syyskuuta 2015

SYKSY: UUDEN ALKU VAI VANHAN JATKO?

Nyt kun olen asunut Berliinissä jo kohta kolme vuotta, olen huomannut, miten intohimoisesti Suomessa suhtaudutaan kesään. Kesällä jotenkin koko Suomi seisahtuu. Elo-syyskuun koittaessa taas kaikki lähtee uudelleen käytiin - ja hirveällä energialla. Syksyllä yleensä alkaa kuntokuurit ja uudet harrastukset, jotka jatkuvat taas seuraavaan kesään - jolloin kaikki menee taas tauolle.

Syksy: uusi alku vai vanhan jatko?
 Mekko: Mint & Berry (täällä)
Kello: Triwa (täällä)
Syksy: uusi alku vai vanhan jatko?
Maybach Ufer, Berliini

Samanlaista kesäseisahtumista ei näe täällä Berliinissä. Työpaikoilta ei pidetä kesälomaa, vaan lomat pidetään tasaisesti ympäri vuoden. Tanssikoulut, joogakurssit ym urheilut eivät jää kesätauolle, vaan kaikki tunnit jatkuvat normaalisti läpi kesän. Kesää ei oikeastaan huomaa missään muuallla, kuin hellerajoja ripovassa lämpömittarissa ja kaduilla vilisevissä turistilaumoissa. Businekset pyörii kesällä ihan samalla vauhdilla kuin talvelllakin!

Ihana syksy!

Vastaavasti syksykään ei ole täällä samanlainen "uuden alku" kuin Suomessa. Mä jotenkin tajusin tänään yhtäkkiä, että on syksy. Kohta jo lokakuu! Huh - aika menee eteenpäin vauhdilla! Berliinissä on ollut vielä tosi aurinkoiset säät, ja lämpötilat kohoavat vieläkin päivisin 20 asteeseen. Ja harrastukset ja opiskelut ovat jatkuneet normaalisti läpi kesän (mitä nyt työt loppui, mutta se nyt ei varsinaisesti liittynyt syksyyn, hehe).

Syystunnelmia
Tuorepuristettua porkkanamehua, nam!

Syksyn huomaa lähinnä maalaistorien tarjonnassa: kurpitsaa, omenia ja muita syksyn vihanneksia ja hedelmiä pursuaa joka tuutista, mikä onkin ihanaa. Niin ja alkaa niitä pudonnneita puiden lehtiä olla maassa täälläkin.

Onko teillä tapana aloittaa syksyllä jotain uutta?

P.s. Näin syksyn kunniaksi perustin vihdoin Facebook-sivut blogilleni! Käy tykkäämässä Punainen Orvokki Facebook-sivusta täällä, jookos?

2 kommenttia:

  1. Minä olen kokenut syksyn vähän erityyppisesti. Mielestäni se on nimenomaan paikoilleen asettumisen ja rauhoittumisen aikaa aktiivitäyteisen kesän jälkeen. Joskus tuntuu, että kesä täyttyy monenlaisista elämyksistä, kun Suomen kesä nyt sattuu olemaan varsin lyhyt.. (jos sitä on lainkaan;)). Olet kyllä toki oikeassa, että työt,opiskelut ja tavan arki alkaa harrastuksineenkin, mutta silti syksyyn liittyy jotain rauhoittumistakin, mitä kesällä ei ehkä niin koe. :) Tunnelmallista syksyn jatkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu näinhän se on, syksyllä sitä palataan usein takaisin normaaliin "arkeen", joka toisille tarkoittaa rauhoittumista ja toisille aktivoitumista :) Tunnelmallista syksyn jatkoa sinullekin!

      Poista

Jätä kommentti