http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 1. syyskuuta 2015

Sokerikoukussa!

Myönnän, olen taas sokerikoukussa. Kaikki alkoi siitä, kun tulin Suomeen lomalle. Oli pakko ostaa lakritsia ja salmiakkia, ihan vähän vaan maistaa, kun eihän niitä muualla tule syötyä. Sitten piti maistaa korvapuustiakin. Harvinaista herkkua, jota ei Saksassa tule koskaan syötyä. Sitten oli hyvän ystävän häät, missä oli tarjolla ainakin kuutta eri kakkua. Jokainen maistui niin sairaan hyvältä, että oli pakko ottaa lisää. Monta kertaa. Sitten oltiin hotellin aamiaisella. Pakkohan niitä kroissanttejakin oli maistaa. Kotimatkalla vanhempien luokse pysähdyttiin Urjalan makeistukkuun, mistä mukaan tarttui vielä isot pussit lakua ja jukurttirusinoita.


Sokerikoukussa
Matkalla Hollantiin pysähdyttiin Göttingenissä

Homma lähti vielä enemmän käsistä, kun Suomireissun jälkeen mentiin viideksi päiväksi poikaystävän perheen luo Hollantiin. Eihän anoppilassa kehtaa kieltäytyä mistään, vaan sitä syödään mitä eteen tuodaan. Ja Hollannissa syödään sokeria PALJON! En tiedä koskeeko se koko kansaa, mutta ainakin mun poikaystävän perheessä sokeriherkut kuuluu jokapäiväiseen ruokavalioon. Huh huh...Sokerikoukussa
Sokerikoukussa
Aurinkoa ja pyöräilyä lomalla Hollannissa

Ja tässä sitä ollaan. Mulla on paha tapa mennä tässä sokeriasiassa ääripäästä toiseen. Joko olen lakossa tai sitten vedän karkkia kaksin käsin. Olin jo oppinut kivaan kohtuusyömiseen - kotona mulla lojui välillä suklaalevy kaapissa koskemattomana monta kuukautta. Pystyin syömään palan ja jättää loput seuraavaan viikkoon. Mutta nyt on kyllä karannut homma aika pahasti käsistä. Eilenkin helteen takia jätin salin välistä ja mentiin sen sijaan jätskille, elokuun viimeisen päivän kunniaksi!

Mutta nyt on syyskuu ja päätin jo viime viikolla, että herkuttelut saa jäädä elokuuhun! Syyskuu toi muutenkin tullessaan uudet tuulet ja kujeet, ja mun kohdalla ainakin syyskuu tulee olemaan myös sokeriton niin kuin viime vuonnakin. Tai ainakin lähes sokeriton, en halua enää olla täysin ehdoton itselleni missään asiassa. Onko joku muu aloittanut jonkun kuntokuurin tai dieetin nyt syyskuun kunniaksi?

6 kommenttia:

 1. Hei! Kiva blogi sulla. Olen hiljattain löytänyt sivusi. Sulla on hyviä reseptejä. Kamppailen itse myös sokerin kanssa. Paheeni on tumma suklaa ja jäätelö. Kahvistakin pitäisi päästä eroon ja proteiinia pitäisi syödä riittävästi. Leivän syöntiä pitäisi rajoittaa ja liikunnasta pitäisi tulla säännöllistä. Että on tässä urakkaa kerrakseen...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että olet löytänyt :) Juu tumma suklaa ja jäätelö on munkin paheet, mutta tumman suklaan voi onneks korvata raakasuklaalla.. itse tehty raakasuklaa on herkkua (helppo ohje löytyy tästä blogista). Ja näin syksyn tullen ei jätskiäkään enää niin tee mieli :)

   Poista
 2. Ihana elämäniloinen blogi sulla! :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti