http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Reseptit: Täytetyt uunibataatit (vege)

Jos yhtään seuraat mediaa, niin et oo voinu välttyä näkemästä toinen toistaan ihanampia uunibataattireseptejä. Mä kokeilin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa reilu viikko sitten, ja pakko myöntää että se oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä!

Täytetyt uunibataatit


Uunissa kypsäksi pehmenneen bataatin voi periaatteessa täyttää millä vaan. Mun täytteeseen eksyi lehtikaalia, kvinoaa, herkkusieniä, kidney-papuja ja kohlrabia (en oo ihan varma mikä tää on suomeks, ehkä kyssäkaali?).

Kohlrabi onkin tän hetken toinen trendiruoka. Mulle kyseinen herkku tuli tutuksi mun entisen työpaikan Zalandon hedelmäkorista. Meille tuli siis toimistolle pari kertaa viikossa hedelmäkori, missä oli jostain syystä aina mukana näitä kohlrabeja. Niitä me sitten mussuteltiin iltapäivällä välipalaks tyttöjen kanssa :)

Kohlrabi on yksi C-vitamiini rikkaimmista vihanneksista - enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa - ja maistuu hyvältä ihan raakanakin.


Täytetyt uunibataatit


Mä käytin oman uunibataatti-luomukseni pohjana tätä reseptiä, jota muokkasin jonkin verran omaan keittiööni sopivaksi. Jos et ole vielä tehnyt uunibataatteja, niin kannattaa tehdä nyt, oon varma että tuut rakastumaan näihin yhtä paljon kuin minäkin :)


Reseptit: Täytetyt uunibataatit


  • 2-3 pienehköä bataattia
  • Oliiviöljyä
  • Suola
Täyte:
  • 0,5 dl kvinoaa (keitettynä)
  • 0,5 dl kidneypapuja
  • 1/2 kohlrabi hienonnettuna
  • 4-5 herkkusientä
  • 200 g lehtikaalia (pakaste käy hyvin)
  • Muutama parsakaalin varsi (keitetty)
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1-2 rkl kookosmaidon paksua osaa (tölkistä)
  • Mausteita: kuminaa, kurkumaa, korianteria, mustapippuria, suolaa

Pese bataatit huolellisesti. Bataatteja ei tarvi kuoria, mutta raaputtele multaiset kohdat veitsellä pois. Halkaise bataatit pystysuunnassa. Asettele bataatit uunipellille, ja ripottele vähän oliiviöljyä ja suolaa päälle. Laita 200 asteiseen uuniin muhimaan noin tunniksi.

Keitä kvinoa kypsäksi ohjeen mukaan, samoin keitä parsakaali. Huuhtele ja valuta pavut. Kuori ja pilko kohlrabi pieneksi. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna pannulla kookosöljyä, ja lisää päälle kasvikset sekä lehtikaali. Paista kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää joukkoon keitetty kvinoa, kidneypavut sekä parsakaali. Mausta. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Ota bataatit pois uunista. Kaiverra varovasti lusikalla lohkoja bataatin sisältä niin, että reunoille jää noin sentin paksuiset seinät. Lisää osa ulos lohkotusta bataatista täytteen joukkoon, loput voit pistää talteen ja syödä myöhemmin. Lisää täyte bataattien sisään, ja nauti tuoreen salaatin kanssa. Loraus kurpitsansiemenöljyä viimeistelee makunautinnon!


Täytetyt uunibataatit
Kohlrabi
Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

Kerrassaan ihanaa! Tää on resepti, mihin mä en varmaan tule kyllästymään koskaan. Täytettä tuli aika reilusti, ja loput voi säästää seuraavaan päivään ja syödä ihan sellaisenaan vaikka salaatin kaverina.

Nautinnollista viikonloppua! :)

6 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta, nämä menee viikonloppuna testiin! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoisen näköistä. Pitää koittaa huomenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti tykkäät yhtä paljon kuin minä 😊

      Poista
  3. Kohlrabi on suomeksi kyssäkaali:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on! :D Kiitos tiedosta, oon tutustunut tuohon vihannekseen vasta Saksassa ja aina sanonut sitä vaan kohlrabiksi... hehe

      Poista

Jätä kommentti