http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Tee unelmistasi totta!

Tää postaus oli jostain syystä jäänyt mulla luonnoksiin, enkä ollut koskaan tehnyt tätä valmiiksi. Olin alottanut kirjottamisen yli vuosi sitten, mutta jostain syystä teksti oli jäänyt kesken, enkö ollut koskaan palannut siihen. Nyt huomasin tekstiluonnnoksen ihan sattumalta - ja mikäs olisikaan parempi ajankohta pistää tekstiä liveksi kuin nyt :)

Onko sulla unelmia?  

Näin teet unelmistasi totta

Mä oon huomannut, että aika moni mun tuttavapiiristä valittaa vuosikausia työstään /asumisestaan / miehestään /vartalostaan tai jostain muusta asiasta, mutta ei koskaan tee asian eteen mitään. Moni valittaa vuosikausia inhoavansa työtään, mutta ei silti lähde työpaikasta tai etsi uutta. Moni haluaisi asua ulkomailla, mutta silti ei koskaan muuta. Sitä odotetaan, että uusi työ tippuisi taivaalta tuosta vaan tai ei muka ole aikaa tehdä halutun asian eteen mitään. Tai ei vaan uskalleta tehdä asian eteen mitään. Niin, uskalleta. Mitäs jos uusi työ onkin vielä kamalampaa kuin nykyinen? Tai miksi riskeerata omaa uraansa, kun nykyisestä hommasta maksetaan kuitenkin hyvin ja osa työkavereistakin on ihan ok? 

Totuus kuitenkin on se, ettei uudet ovet aukea ellei vanhoja ensin sulje, oli kyse sitten työpaikasta, parisuhteesta tai terveellisemmästä ruokavaliosta. 


Mä olen tässä vuosien varrella huomannut, että väärät valinnat ei vain vaikuta päivittäiseen mielialaan ja omaan hyvinvointiin, vaan tekee myös fyysisesti sairaaksi! Sain jokunen vuosi sitten pahan keuhkokuumeen ihan yhtäkkiä, ilman mitään aikaisempaa flunssaa tai sairastelua. Keuhkokuumeen aikana erosin mun silloisesta "parisuhteesta" ja sen jälkeen paraninkin nopeasti. Joskus pitää oikeasti tulla kipeäksi, ennen kun uskaltaa tehdä päätöksen, joka on muhinut päässä jo pitkän aikaa.


Näin teet unelmistasi totta

Kun on kyse työpaikan tai jopa ammatin vaihdoksesta tai uuteen maahan/kaupunkiin muuttamisesta, niin luulen monille olevan ongelman siinä, ettei edes tiedä mitä haluaisi mielummin tehdä tai missä asua. On helppo valittaa nykyisestä, mutta vaikea vaihtaa jos ei tiedä mihin suuntaan lähtee uutta etsimään.

Sillon kun mä ensimmäisen kerran kirjoitin tätä tekstiä, niin mulla oli unelma, mutta en ollut varma tuleeko se ikinä toteutumaan. Mä olin siitä huolimatta rohkea. Irtisanoutuminen mun entisestä työpaikasta ja yhden vuoden viettäminen "haahuillen" oli tärkeitä etappeja, joita ilman en olisi ikinä tehnyt mun unelmista totta. Mun piti jättää tuttu ja turvallinen ja elettävä hetki täydellisessä epävarmuudessa. 

Onko sulla unelmia? Tiedätkö mitä haluat? Kun omat unelmat kirjoittaa ylös paperille, niistä tulee konkreettisempia ja silloin tiedostamattaankin alkaa tekemään asioita niiden toteuttamiseksi. Joskus pitää uskaltaa ottaa isojakin riskejä. Kannattaa myös miettiä, että mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Mun kohdalla se oli vuosi työttömänä, mutta sain koko vuoden ajan ansiosidonnaista työttömyystukea, joten asiat oli oikeastaan ihan hyvin.

Nyt oon oppinut sen, että kun uskaltaa irrottaa, niin harvoin mitään kovin pahaa oikeasti tapahtuu, päin vastoin. Siitä vasta hyvät asiat alkaa!!

Ihanaa sunnuntaina kaikille, ja hei! Muistaakaa BoostCamp-viikonloppu huhtikuussa, mitä olen järjestämässä. Ilmottautumisia on tullut jo kivasti, joten jos haluat varmistaa paikkasi, niin ei kannata odottaa turhan kauan! :) Lisää infoa tapahtumasta TÄÄLLÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti