http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Fit Bootcamp -reseptit: Hirssipuuro (gluteeniton)

Lupasin jo aiemmin julkaista täällä Fit Bootcamp -viikon reseptejä sitä mukaa, kun ehdin testailla niitä kotona. Tämä hirssipuuro oli ehdottomasti mun lemppari boootcamp-viikon aamiaisista, joten tämä aamiaispuuro pääsi myös ensimmäisenä mun kokkauslistalleni.

Hirssipuuro -herkullinen ja terveellinen aamiainen
Hirssipuuroa aamiaiseksi Fit Bootcampilla
Välitiedoksi niille, jotka eivät ole lukeneet mun Bootcamp-viikosta, että olin siis Puolassa viikon mittaisella Fit Bootcamp -lomalla. Tsekkaa aikaisemmat jutut bootcampista tästä:
Fit Bootcamp takana - viikon ohjelma
Fit Bootcamp viikon ruokavalio ja tulokset

Vaikka suuri puurofani olenkin, niin aiemmin en ole koskaan tehnyt hirssipuuroa. Hirssipuuro on kuitenkin todella helppo tehdä - ja aijaij, maistuu niin taivaallisen hyvältä! Jopa mun bootcamp-kaveri, joka ei normaalisti koskaan juuri syö puuroa, tykkäsi tästä puurosta tosi paljon.


Hirssipuuro on maistuva aamiainen
Hirssipuuro marjojen ja kanelin kanssa

Tässä ohjeet reiluun kahteen annokseen:

Omena-hirssipuuro

  • 1.5 dl hirssihiutaleita (noin 70 g)
  • 5 dl maitoa (tavallista, soija- tai mantelimaitoa)
  • Ripaus suolaa
  • 1 omena paloiteltuna
  • Marjoja
  • Kanelia, vaahterasiirappia tai hunajaa
Tee näin:
Kiehauta maito kattilassa, lisää vähän suolaa. Lisää hirssihiutaleet, pienennä levyä, peitä kannella ja keitä hiljalleen, kunnes puurosta tulee paksua (noin 5-10 min). Sekoittele välillä. Lisää omenanpalaset ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile kanelin, vaahterasiiran tai hunajan ja marjojen kanssa. Bootcampilla puuron kanssa oli myös mantelivoita, joka sopi puuroon todella hyvin!

Suosittelen tekemään tämän puuron maitoon. Kokeilin tehdä myös veteen, mutta siitä ei tullut läheskään yhtä hyvää...

Tässä vielä tietopläjäys hirssistä:

Hirssi on luontaisesti gluteeniton vilja, jota on viljelty jo esihistoriallisista ajoista lähtien. Hirssi sisältää 64 % hiilareita, 4 % rasvaa, 10 % proteiineja ja 7 % kuitua. Hirssissä on rautaa 6,8 mg, mikä on enemmän kuin missään muussa viljassa. Hirssissä on myös sinkkiä, magnesiumia sekä B1-, B2- ja B6 -vitamiineja.

Hirssipuuro

Hirssipuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti