http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 27. joulukuuta 2014

Lepoa aivoille: Viikko ilman puhelinta ja tietokonetta

Joululomalla kuuluu - ja saa - ottaa iisisti, rentoutua ja syödä hyvin. Hyvällä omalla tunnolla olenkin antanut kropalleni lepoa ja kerännyt pientä vararavintoa kevään urheilusuorituksia varten (kröhöm..), ja samalla olen ihan huomaamattani ollut myös nettilakossa. Viikko vanhempieni kotona maaseudulla ilman tietokonetta ja puhelimen räpläystä on ollut ihanaa hermolomaa myös aivoille. 

lepoa aivoille - nettilakko

Koko jouluviikkona en ole kertaakaan avannut tietokonetta (paitsi nyt), ja kännnykkä on saanut levätä äänettömällä yöpöydän laatikossa. Vain pari kertaa päivässä oon vilkaissut puhelinta katsoakseni, onko tullut puheluita tai viestejä (mitä tietenkään ei ole tullut), mutta Facebookkia tai sähköpostia en oo kertaakaan edes avannut.

Ja onko tullut vieroitusoireita? Ei todellakaan! Mun mielestä on ihanan vapauttavaa olla välillä ilman nettiyhteyksiä ja kavereiden Facebook-päivityksiä. Tietokoneen lisäksi mun mukaan ottama saksan oppikirja ja romaani ovat myös saaneet levätä avaamattomana yöpäydän päällä. Hömppänaistenlehdet, ulkoilu valkoisessa luonnossa ja saunan lämpö on todellakin riittänyt virikkeeksi.


viikko ilman tietokonetta
viikko ilman tietokonetta

Oon vähentänyt Facebookin käyttöä jo aikaa sitten, koska en vaan saa mitään mielihyvää siitä, että käyn lukemassa, kuinka yksi kaveri oli taas salilla ja toinen söi suklaatäytteisiä croissantteja aamiaiseksi. Silti normiarjessa päiväkin ilman puhelinta tuntuu tuskaiselta. Mikä ihme saa meidät tuijottamaan puhelimia joka toinen minuutti? Onhan se tutkimuksissakin todettu, että aivot ylikuormittuvat, trsessitaso nousee ja nukkuminen vaikeutuu, kun aivot joutuvat vielä iltamyöhäänkin valveustilaan, kun uutisia luetaan jokaisesta mahdollisesta uutisvirrasta ja Facebook-päivitykset on ihan pakko kurkata vielä ennen nukkumaan menoakin. 

Viikko ilman puhelimen räpläystä ja nettiä takana - olo on rentoutunut, onnellinen, ja olen nukkunut paremmin kuin pitkään aikaan. Suosittelen nettilakkoa ehdottomasti jokaiselle! Mitäs jos tekisit itsellesi uudenvuodenlupauksen, ja antaisit aivoillesi ensi vuonna vähän enemmän lepoa? Kännykkä äänettömälle, ja voit keskittyä kaikilla aisteilla oikeeseen elämään!
lomaa aivoille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti