http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 14. heinäkuuta 2015

Mukavampi lomalta paluu

Lomalta paluu on yleensä aina vähän masentavaa. Kotimaassa odottaa usein huono sää sekä kotona tiskivuori ja tyhjä jääkaappi. Pahimmassa tapauksessa heti seuraavana aamuna pitää nousta aikaisin töihin eikä kotona tietenkään ole mitään aamupalaksi kelpaavaa, muutamaa pöydälle unohtunutta kuivahtanutta sipulia lukuunottamatta.

Mä matkustelen aika usein, ja oon oppinut pakkamaan aika nopeasti. Pakkaamisen ohella teen aina muutamat pikku jutut, jotka tekee kotiinpaluusta vähän helpompaa. Lomalla kun on aina kivaa, ja niin voi kotiinpaluukin olla :)

Helpotusta lomalta paluuseen

Helpotusta lomalta paluuseen
Lomalla Espanjassa, oli vähän paremmat säät kun täällä!
 
Teen aina pikasiivouksen ennen lentokentälle lähtöä, koska on todella paljon mukavampi palata lomalta siistiin kotiin kun sikolättiin. En muista mistä alunperin olen oppinut tämän tavan, mutta tää periaate mulla on ollut jo pitkään. En tee mitään suursiivousta enkä välttämättä edes imuroi, mutta ainakin laitan tavarat paikoilleen, vien roskat, siivoan keittiön ja huolehdin, ettei tiskipöydälle jää tiskejä. Tähän pikasiivoukseen ei mene kuin maksimissaan tunti, ja on oikeasti vaivan arvoista. Mikään ei ole pahempaa kuin palata lomalta sotkun keskelle, missä pöydälle unohtuneet ruoanjämät kävelee ovelle vastaan!

Ennen lomaa ei yleensä kannata käydä ruokakaupassa, tai ainakaan mitään tuoretta ei kannata ostaa jääkappiin mädäntymään. Mä kuitenkin huolehdin siitä, että kotona on ainakin kaurahiutaleita, manteli- tai riisimaitoa (säilyy avaamatomana pitkäään), pähkinöitä ja siemeniä odottamassa, ja ostan usein myös marjoja ja jotain muuta ruokaa pakastimeen. Näistä aineksista saa jo herkullisen tuorepuuron tehtyä, jonka voi syödä aamu- tai iltapalaksi. Mulla on usein myös kaapissa chia-siemeniä (sopii myös tuorepuuroon tai chia-vanukkaaseen) ja kvinoaa, josta yhdessä pakastevihannesten kanssa saa jo jonkinlaisen illallisen kasaan.

Parempi lomalta paluu
Loma-aamiaista

Ennen mulla ei ikinä ollut mitään ruokaa kun tulin lomalta kotiin, ja oli pakko hakea döneri iltapalaksi, mikä sinänsä aina välillä on ihan ok. On kuitenkin aika mukavaa, jos kotona on edes jotain terveellistä ensihätään - tiedän kokemuksesta, etten heti jaksa juosta kauppaan kuitenkaan.

Mä palasin lauantai-iltana takaisin Berliiniin viikon Espanjan lomalta, ja oli oikeasti kiva astua ovesta sisään kun kotona oli SIISTIÄ ja kaapista löytyi ainekset herkkutuorepuuroon. Mitään tuoretta ei ole jääkaapissa vieläkään, koska täällä on sunnuntaisin kaupat kiinni, mutta silti ei tarvinnut juosta maanantaiaamuna töihin ilman aamupalaa. Kolmen viikon päästä jo häämöttää seuraava loma - sillon taidan valmistautua vielä paremmin ja varata pakastimeen ainekset banaanijäätelöön!

Parempi lomalta paluu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti