http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Reseptit: Helppoa raakaruokaa, salaattiwrapit!

Tässä on helppo ohje aloittelevalle raakakokkaajalle. Näiden raakawrappien ehdoton kruunu on manteleista ja tomaateista tehty tahna, joka muuten on niin hyvää, että kannattaa kerralla tehdä isompi satsi. Lopun voi käyttää dippinä vihanneksille tai lisätä oikeastaan minkä tahansa ruoan päälle antamaan makua.

Raakaruoka salaattiwrapit
 

Reseptit: Raakawrapit

  • Isoja romaine-salaatin lehtiä
  • Täytteeksi porkkanaa, paprikaa, rucolaa, ituja
Tahna
  • 1 dl manteleita TAI 2 rkl mantelivoita
  • 2-3 isoa kirsikkatomaattia
  • 1/2 - 1 limen mehu
  • Ripaus suolaa ja chiliä
Jos teet tahnan manteleista, tarvitset tehokkaan laitteen. Sauvasekoittimella tuskin saat manteleista voita aikaiseksi. Mun koneella mantelivoi valmistui parissa miunutissa. Voit myös käyttää valmista mantelivoita halutessasi.

Raakaruokaa: mantelitahna
Mantelitomaattitahna

Tee näin: Levitä salaatinlehdet pöydälle. Pilko porkkana ja paprika ohuiksi siivuiksi. Valmista kastike: Laita ensin pelkät mantelit tehosekoittimeen, ja anna koneen käydä niin kauan, että saat tahnaa. Lisää sitten tomaatit ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Levitä sitten salaatinlehtien päälle tahnaa ja täytteet ja rullaa varovasti wrapiksi. Wrapit on parhaimmillaan heti, mutta säilyy kyllä jääkaapissa seuraavaankin päivään.

Reseptit: raakawrapit

Reseptit: raakawrapit

Reseptit: raakawrapit

Salaattiwrapit on loistavaa vaihtelua perussalaattiin. Jostain syystä salaatti ja kasvikset maistuu tässä muodossa paljon paremmalta - ja näyttää kauniilta. Hyvä keino myös huijata siippa syömään enemmän kasviksia ;) Lisää väliin oman mauan mukaan vaikka tofua tai kylmäsavulohta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti