http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Vinkkejä napostelutarpeen taltuttamiseksi

Multa on kysytty usein vinkkejä napostelun hillitsemiseksi. Siis sellaisen napostelun, kun tekee vaan mieli rouskuttaa karkkia tai jotain muuta sopivan kovaa ja pureskeltavaa, vaikka nälkä ei varsinaisesti olekaan. Napostelutarve iskee useimmiten illalla.

Näin hillitset naposteluhimon

Näin hillitset naposteluhimon

Mä oon ollut / ja olen aikamoinen napostelija itsekin, joten tiedä kyllä hyvin miltä tuntuu, kun tekee mieli napostella. Oon kuitenkin päässyt aika hyvin turhanpäiväisestä napostelusta eroon, ja naposteluhimo iskeekin mulle oikeestaan vaan sillon, kun en ole syönyt kunnolla.

Paras vinkkini naposteluhimon hillitsemiseksi onkin siis syödä tarpeeksi "oikeaa" ruokaa. Jos oma kaloritarve ei ole tullut päivän aikana täyteen ja illalla syö vaan jotain pientä, kroppa huutaa lisää ruokaa, mikä ilmenee helposti naposteluhimona. Ei oo välttämättä enää nälkä, vaan tekee vaan mieli napostella. Naposteluhimo kuitenkin on merkki siitä, että ehkä sulla kuitenkin on vielä vähän nälkä?

Näin hillitset naposteluhimon

Näin hillitset naposteluhimon
Berliinissäkin on nyt kunnon talvi!

Voi myös olla että, että et ole syönyt tarpeeksi ravitsevaa ruokaa. Jos vatsa on täyttynyt höttöhiilareilla ja muulla ravintoköyhällä ruoalla, voi kropan vitamiinivajeet ilmetä naposteluhimona.

Seuraavan kerran, kun illalla naposteluhimo iskee, niin mietippä hetki, söitkö kunnon illallista lainkaan? Ehkä söit liian kevyesti? Ehkä illallisesta puuttui proteiini tai hyvät pitkäkestoiset hiilarit? 

Kokeile syödä tukevampi illallinen, tai jos illallisesta on kulunut jo muutama tunti, niin syö pieni järkevä iltapala. Iltapala voi olla esimerkiksi kulhollinen maustamatonta jugurttia tai rahkaa, jossa päällä on pilkottua banaania, marjoja ja reippaasti siemeniä. Tai kokoa lautaselle iso kasa kasviksia ja hummusta. Tai paista pannulla kananmunista,  banaanista ja gluteenittomista jauhoista terveellinen pannukakku. 

Jos syöt illalla sen verran, että olet oikeesti kylläinen, niin tekeekö silti vielä mieli napostella? Napostelu on usein vaan paha tapa, josta pääsee eroon pikkuhiljaa. Kokeile hillitä napostelua syömällä kourallinen pähkinöitä ja juomalla iso kuppi kuumaa teetä. Sen jälkeen pese hampaat. Puhtaalla suulla ei tee mieli enää syödä :)

Näin hillitset naposteluhimon

Napostelu ei välttämättä oo mikään paha asia - jos napostelee kohtuudella. Kourallinen pähkinöitä ja pari porkkanaa tai pätkä kurkkua on itse asiassa ihan hyvä pikku iltasnäkki. Aluksi kantsii vaihtaa napostelukarkit terveellisempiin vaihtoehtoihin (kasvikset, pähkinät, siemenet, riisikakut tahinillla tms) ja pikkuhiljaa vähentää määrää. Juo iltapalan päätteeksi iso kuppi rauhoittavaa iltateellä, ja koita lopettaa mussuttaminen siihen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti