http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 15. tammikuuta 2016

Reseptit: Uunilohta linssikasvispedillä

Lisää Terveellinen Tammikuu -teemaan sopivia ruokaideoita: lohta linssien ja kasvisten kera :) Uuniruoat on siitä kivoja, että sillä aikaa kun ne valmistuu itsekseen uunissa, voi samalla itse puuhailla jotain muuta. Lämmin uuni lämmittää samalla kivasti myös asuntoa :)Tähän reseptiin voit käyttää linssien kaveriksi oikeastaan mitä tahansa kasviksia. Mulla sattui olemaan kaapissa muutama peruna ja kesäkurpitsa, joten tein ruoan niistä (vaikka perunaahan ei varsinaisesti lasketa kasvikseksi, vaan päivän makroja laskiessa peruna sijoittuu hiilihydraatti-ryhmään). Linssit on muuten todellista terveysruokaa: tiesitkö, että linssien syöminen kahdesti viikossa auttaa laskemaan veren huonoa LDL-kolesterolia? Linssit ovat loistava kuidun lähde, ja saat niistä myös rautaa, kaliumia, B6-vitamiinia ja magnesiumia.
Lohta linssikasvispedillä


  • 250 g linssejä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 perunaa
  • Pinaattia
  • Pätkä inkivääriä
  • 1 punasipuli
  • 250-350 g lohifileetä (pakaste käy)
  • Mausteet: suola, pippuri, kaneli, kurkuma, sitruunapippuri, herbamare...
Laita linssit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kasvikset. Paista pannulla tilkassa kookosöljyä sipuli, inkivääri ja lisää joukkoon myös kasvikset ja lopuksi pinaatti, ja anna pehmentyä hetken. Lisää suolaa, pippuria, herbamarea ja halutessasi muita yrttejä.

Kun linssit ovat valmiit, mausta niitä kanelilla ja mustapippurilla. Kaada linssit uunivuoan pohjalle. Kaada päälle kasvisseos. Asettele lohifileet kasvisten päälle. Laita uuniin (190 astetta) noin 15-20 minuutiksi, tai kunnes lohi on kypsää.


Mulla on yleensä Lidlin pakastealtaan lohifileitä pakkasessa, ja linssejä aina kuivakaapissa. Näistä saa helposti loihdittua terveellistä ruokaa ilman erillistä kaupassa käyntiä. Pakastelohi on myös tuoretta edullisempaa.

Olisiko teillä joku toive seuraavan reseptin suhteen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti