http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Gluteeniton Suklainen Banaanileipä + Vinkkejä ylikypsien banaanien käyttöön!

Ainakin täällä meillä banaanit tuppaa tummua vähän liian nopeasti näin kesällä. Berliinissä on jatkunut hellelukemat jo pitkään, ja valitettavasti meidän asunnossa on aika lämmin. Banaanit tummuu pöydällä jo ihan parissa päivässä! Päätin hyödyntää tummuneet banaanit - jälleen kerran - banaanileipään. Tällä kertaa kokeilin vähän uutta ja tein suklaisen version banaanileivästä! Ah miten hyvää. Melkein kuin söisi suklaakakkua, mutta ei kuitenkaan :)



Jos pöydällä lojuvat banaanit alkavat uhkaavasti tummua, niin tässä pari vinkkiä miten ne kannattaa parhaiten hyödyntää:


  • Kuori ja pilko banaani ja laita muovirasiassa pakkaseen. Pakkasesta voit lisätä jäätynyttä banaania smoothieen tuomaan kuohkeutta ja kylmyyttä. Kyllä, pakastettu banaani tekee smoothiesta ihan eri makuisen kuin huoneenlämpöinen banaani. Pakastetusta banaanista voi tehdä myös proteiinipehmistä - katso ohje siihen TÄÄLLÄ!
  • Käytä leivontaan. Banaani on erinomainen makeuttaja sokerin asemesta melkein missä tahansa leivonnassa. Banaanileivän lisäksi banaani toimii esimerkiksi suklaakakussa. Kurkkaa banaani-suklaakakun ohje TÄÄLTÄ. Banaanileipää oon ennen tehnyt TÄLLÄ reseptillä, ja tosiaan nyt tässä alla uusin ohjeeni suklaiseen banaanileipään :)
Jauhoina tässä leivässä voi käyttää melkein mitä vaan, esimerkiksi mantelijauhot sopivat varmasti myös hyvin. Mulla oli käytössä Foodin kookosjauho ja Foodin tumma riisijauho, joista kookosjauho onkin ehdoton lempparini leipomispuuhissa :)



Reseptit: Suklainen Banaanileipä

  • 2 ylikypsää banaania (+ 1 koristeluun)
  • 2 kananmunaa
  • Ripaus merisuolaa
  • Ripaus vaniljauutetta
  • 1-2 tl matchaa - ei pakollinen, mutta antaa tälle kivan säväyksen :)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl jauhoja (manteli/kookos/riisijauhoja - mä laitoin 1,5 dl kookosjauhoja ja 0,5 dl tummia riisijauhoja)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl kauramaitoa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 1-2 rkl kaakaonibsejä
  • 1/2 dl kookosöljyä
      "Sulata kookosöljy. Laita kaikki aineet kaakaonibsejä lukuun ottamatta tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi löysäksi taikinaksi. Lisää kaakaonibsit, ja sekoita vielä lusikalla. Kaakaonibsit saa siis jäädä sattumiksi taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kapeaan uunivuokaan. Pilko vielä halutessasi yksi banaani päällä koristeeksi, ja ripottele kaakaonibsejä myös päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 min. Tarkistele kypsyyttä hyvissä ajoin jo 20 minuutin jälkeen, leipä nimittäin saa jäädä mieluummin liian pehmeäksi kuin tulla ylikypsäksi. Anna hetki jäähtyä, ennen kun isket kiinni."



Nam, tää on kyllä hyvää, melkeinpä jopa liiankin hyvää, ja vie mennessään myös makeannälän, jos joku sellaisesta kärsii. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti