http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Levottomat jalat - mikä auttaa?

Kärsin ajoittain tosi pahasta levottomat jalat -syndroomasta. Kun illalla yrittää nukkua, niin jalkoja jotenkin pakottaa niin, että niitä on vaan pakko heilutella ja liikutella. Ei mitenkään pysty vaan olemaan paikallaan ja nukkumaan. Silloin ei oikein auta muu, kuin nousta ylös ja venytellä pohkeet kunnolla, tai muuten koko yö menee pyöriessä.

Levottomat jalat
Karneval der Kulturen -meininkiä Berliinissä
Olen huomannut, että saan levottomat jalat aina kaupunkilomien yhteydessä, eli sillon kun olen kävellyt tosi paljon. Viime viikonloppuna tuli käveltyä normaalia enemmän, kun vahemmat oli vierailulla Berliinissä, joten enkös taas pyörinyt yöllä levottomien jalkojeni kanssa.

Kärsin levottomista jaloista välillä tosi usein, joten olen tutkinut ja kokeillut eri keinoja tämän ongelman lievittämiseksi aika paljonkin. Tässä toteamani keinot, mitkä auttaa:

  • Pohkeiden venyttely (tämä on ehdottomasti paras apu, kannattaa venytellä tosi huolellisesti pohkeet joka suunnalta juuri ennen nukkumaan menoa)
  • Pohkeiden hieronta (poikaystävä vaan töihin... ;))
  • Erilaiset kylmä/kuumageelit tai muut lihaksia rentouttavat geelit
  • Rauta (raudan puutos pahentaa oireita, mutta kannattaa toki mittauttaa omat rauta-arvot ennen kuin alkaa popsimaan rautatabletteja)

Levottomat jalat labyrintissä
Eksyksissä labyrintissä (Gärten der Welt)
Helpotusta levottomiin jalkoihin
Levottomat jalat (Gärten der Welt)

Tänään illalla taas oikein kunnon venyttelyt pohkeisiin niin eiköhän se siitä! Onko täällä kohtalotovereita ja mitä keinoja teillä on levottomien jalkojen lievittämiseksi???

1 kommentti:

  1. Mulla on nyt nimenomaan ollut levottomat jalat.. heräilen pitkin yötä ja nukun tosi levottomasti. Toivottavasti ensi yö on rauhallisempi - olen venytellyt ;-)

    VastaaPoista

Jätä kommentti