http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kun stressi pilaa terveyden

“Älä stressaa” on ehkä helpommin sanottu kuin tehty. Stressiä usein vähätellään eikä oteta tosissaan, vaikka tosiasiassa se ei todellakaan ole mikään leikin asia! Kova stressi on ehkä jopa yksi pahimmista terveytemme uhkatekijöistä.
Ystäväpiirissäni on monia, jotka ovat saaneet vakavia oireita stressin aiheuttamana: yhdelle kaverille puhkesi todella paha allerginen ihottuma, toinen sai todella pahoja vatsa- ja selkävaivoja. Ensin stressi aiheuttaa fyysisiä oireita ja lopulta saattaa lamauttaa kokonaan sängyn pohjalle.

Mikä stressiä sitten auheuttaa? Useimmiten vaativa työ. Kiireiset aikataulut, tiukka pomo, pitkät työpäivät, omat tavoitteet.. Itse huomaan olevani stressaantuut, kun en pysty kunnolla nukkumaan. Unettomuus taas aiheuttaa omia oireitaan.


Loma ja jooga ovat hyviä lääkkeitä stressiä vastaan.
Jooga auttaa stressinhallinassa
Oman terveyden kanssa ei kuitenkaan pitäisi leikkiä, ja siksi stressi on otettava vakavasti! Jos et ole sydänkirurgi, niin työasiat eivät ole elämän ja kuoleman kysymyksiä, eikä siksi niiden takia kannata uhrata omaa terveyttään. Kukaan ei kuole tai loukkaannu (ainakaan fyysisesti), jos joku asia töissä menee pieleen. Itse yritän aina miettiä, että mitä oikeastaan tapahtuu, jos en ehdi saamaan jotain työasiaa ajoissa valmiiksi. Vastaus on usemmiten ei mitään. Suurimman osan jutuista voi ilman pahempia seuraamuksia tehdä myöhemmin. Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin työasiat. Terveys on yksi niistä.

 

Omaan stressitilaan pystyy parheiten vaikuttamaan itse.Työasiat pitää oppia ottamaan työasioina - niiden takia on turha menettää omaa terveyttään. Mikään työ ei ole sen arvoista, että oma terveys prakaa. Työssä pitää myös oppia priorisoimaan. Tee ensin ne asiat, mitkä OIKEASTI ovat tärkeitä. Opi myös sanomaan ei.

 

Työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan kannataa. Työasioita on turha murehtia illalla ennen nukkumaan menoa. Laatuaika töiden jälkeen, mukaan lukien urheilu, on todella tärkeää tasapainon säilyttämiserssä. Itselläni mikä tahansa urheilu poistaa stressiä ja auttaa irtautumaan työasioista. Jos kokee olevansa todella stressaantunut, kannattaa kokeilla joogaa tai syvävenyttelyä tai jotain muuta rentoutumiseen tähtäävää lajia.

 

Loma kannattaa!
Loma kannattaa

Purjehtimassa stressiä vastaan.
Viikonloppuna oltiin purjehtimassa kavereiden kanssa.
Stressin aiheuttamiin oireisiin kannattaa reagoida heti, eikä sitten kun on jo liian myöhäistä. "Vähän vaan vatsa kipeä, ei mitään vakavaa, johtuu vaan stressistä" . Jos koet lauseen omaksesi, niin tee asialle jotain jo nyt! Kenenkään vatsan ei pitäisi olla kipeä työstressin takia ainakaan pidempään. Hetkittäiset stressipuuskat toki kuuluvat työhön kuin työhön, mutta jos stressitaso on jatkuvasti korkealla, ei siitä hyvää seuraa.

Kesä on mitä parhainta aikaa ottaa iisisti! Hengitä syvään, lue hyvää kirjaa, syö hyvin, tee jotain kivaa...  Nautitaan elämästä, ei stressata, eihän? :)

1 kommentti:

  1. Hyviä ajatuksia sinulla, oikeilla jäljillä olet. Elämä on arvokas asia, kannattaa miettiä mihin sen käyttää. Sinähän olet minun näkövinkkelistäni niin kovin nuori, ehdit vaikka mitä. Koulutuksesi antaa monia muitakin mahdollisuuksia kuin olla kovassa bisneksessä mukana.

    VastaaPoista

Jätä kommentti