http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Superfoodeista sekaisin

Sekaisin tai ei, niin mä olen kyllä vähän hurahtanut superfoodeihin tällä hetkellä. Olin talvella todella usein kipeänä, ja oikeastaan siksi aloinkin popsia superfoodeja pirtelöiden ja puurojen seassa. Olin valmis kokeilemaan mitä tahansa jippoa pysyäkseni terveenä! En tiedä johtuuko se superfoodeista vai vaan lisääntyneestä auringosta, mutta pariin-kolmeen kuukauteen en ole ollut enää kipeänä! Wuhuu! Talvella olin siis flunssasa joka toinen viikko, joten pari kuukautta ilman mitään on jo aikamoista luksusta.

Tällainen repertuaari superfoodeja multa löytyy tällä hetkellä:

Superfoodit: maca, spirulina, chlorella, acai, chia ja goji-marjat
Superfoodit: maca, chlorella, spirulina, acai, goji-marjat, chia-siemenet
 
Chlorellan otan tällä hetkellä tabletteina, muut jauheina smoothieiden tai puuron seassa.
Mitä superfoodit sitten oikeestaan edes ovat? Superfoodeiksi kutsutaan ravintoaineita, jotka ovat erityisen terveellisiä. Superruoka tarkoittaa siis ruoka-ainetta, jolla on erityisen hyvä ravitsemusarvo. Tässä muutamia esimerkkejä:
 
Maca ja acai ovat superfoodeja, joissa on paljon vitamiineja.
Superfoodit: Maca ja Acai

Maca:
Maca sisältää todella paljon vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, kuten B1, B2, C ja E-vitamiineja, sekä kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, seleeniä ja mangaania.
Maca parantaa immuunijärjestelmää ja poistaa stressiä sekä kehittää suorituskykyä ja kestävyyttä. Macan uskotaan myös parantavan unen laatua.

Acai
Acai sisältää antioksidantteja, vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä rasvahappoja. Acai-marjat kohottavat kestävyyttä ja toimintakykyä, ja suuren antioksidanttipitoisuutensa johdosta lisää elinvoimaisuutta ja vastustuskykyä. Acai myös parantaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa, ja voi siksi auttaa painonhallinnassa. Runsaan B-ryhmän vitamiinien määrän ansiosta myös acai parantaa unenlaatua.Superfoodit sprirulina ja chlorella sisältävät paljon proteiinia ja flavonoideja.
Superfoodit: Spirulina ja Chlorella

Spirulina
Spirulina on mikrolevä, joka sisältää valtavan määrän vitamiineja ja mineraaleja, kuten seleeniä, kalsiumia, rikkiä, B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B6, B9) sekä E- ja A-vitamiinia ja beetakaroteenia. Spirulinassa on valtava määrä kasviproteiinia (jopa 65-70 %), ja sen uskotaankin olevan maailman rikkain proteiinin lähde. Spirulinassa on myös GLA:ta, joka parantaa ihon kuntoa ja ehkäisee allergioiden syntymistä. Spirulina sisältää myös paljon antioksidantteja.

Chlorella
Chlorella on makean veden levä, joka sisältää paljon vitamiineja (C, E ja B), mineraaleja (folaatti, beetakaroteeni, lysiini, rauta ja kalsium), aminohappoja, rasvahappoja ja lehtivihreää. Sisältää 60 % puhtaasti imeytyvää proteiinia. Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, auttaa kehon kudosten uudistumisessa, parantaa ruoansulatusta, vähentää tulehdusta sekä parantaa immuunijärjestelmää.


Superfoodit sisältävät paljon vitamiineja ja mineraaleja.

Työkavereilta saadut synttärikukat


Yksi hyvä keino lisätä superfoodeja omaan ruokavalioon on aloittaa aamu aina tällaisella superfood-vitamiinipommilla:

Superfood-vihersmoothie
  • Reippaasti erilaisia vihreitä salaatteja, rucolaa, pinaattia, minttua tms
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • Reilu kourallinen mansikoita
  • 1 nektariini tai 1/2 banaani
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl macaa, 1tl spirulinaa tai chlorellaa ja 1 tl acai-jauhetta
  • C-vitamiinijauhetta tai C-vitamiiniporetabletti
  • vettä niin, että aineet melkein peittyy
Kaikki aineet vaan sauvasekoittimella sekaisen ja kurkusta alas! :) Veden määrä kannattaa kokeilla: laita ensin niin, että aineet peittyy puolillleen, ja lisää sitten, jos tuntuu liian paksulta. Jos vettä laittaa liikaa, niin smoothiesta tulee turhan vetistä.

Leppoisaa ja terveellistä juhannusta kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti