http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Saksalaiset joulupiparit - Butterplätzen

Ihanaa, joulu on täällä! Berliini on täynnä toinen toistaan mahtavampia ja isompia joulumarkkinoita ja kalenteri on täynnä pikkujouluja, joulukonsertteja, teatteria ja vaikka mitä kissanristiäisiä. Miksi kaikki illanvietot ja tiimipäivät pitääkin aina ajastaa joulukuulle? Noh, kuukauden päästä kaikki on jo ohi, joten nautitaan nyt joka päivästä!

Tässä vähän tunnelmia Berliinin joulumarkkinoilta ja saksalaisten joulupipareiden ohje. Tällä kertaa kyseessä ei oo mikään terveysherkku, koska leivottiin tyttökavereiden kanssa ihka oikeita perinteisiä saksalaisia joulupipareita, joissa ei tietenkään rasvan määrässä säästellä. Kerran vuodessahan sitä vaan herkutellaan...;) Nämä piparit ovat todella helppotekoisia, onnistuu varmasti huonoimmaltakin jauhopeukalolta. Perinteisesti näitä kuulemma tehdään nimen omaan jouluksi ja koristellaan erilaisilla hörsseleillä.


helpot joulupiparit
Berliinin joulumarkkinat
Berliinin joulumarkkinat - Gendarmenmarkt
Berliinin joulumarkkinat
Saksalaiset joulupiparit (Butterplätzhen)

  • 300 g jauhoja
  • 200 g voita
  • 100 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinhauhoja
Koristeluun:
  • Tomusokeria
  • Sitruunanmehua
  • Lämmintä vettä
  • Haluamiasi nompparelleja tms
Tee ensin taikina. Sekoita keskenään jauhot ja sokeri, ja lisää pehmeä rasva. Lisää kananmuna ja leivinjauhe. Sekoita käsin pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin 30 min.

Saksalaiset joulupiparit - helppotekoiset

Helpot joulupiparit

Leivo piparit normaaliin tapaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kun piparit ovat vähän jäähtyneet, alkaa urakan hauskin osuus: koristelu! Valmista tomusokerista, sitruunamehusta ja tilkasta kuumaa vettä "liima", jolla saa nompparellit ja muut koristeet pysymään pipareiden päällä. Valele piparin päälle ensin "liimaa" ja ripottele sitten päälle nompparellit ja muut härpäkkeet.

Helpot joulupiparit

Helpot joulupiparit

Helpot joulupiparit

Piparit kuuluu nauttia ehdottomasti glögin tai glühweinin kanssa hyvässä seurassa joulumusiikkia kuunnellen. Turha säästellä pipareita jouluaattoon, sillon niitä ei kuitenkaan jaksa enää syödä. Parhaalta keksit maistuu heti tuoreeltaan!

Berliinin joulumarkkinat

Berliinin joulumarkkinat
Berliinin joulumarkkinat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti