http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 13. helmikuuta 2015

Raakasuklaa - resepti ja terveyshyödyt

Raakakaakao on ehdottomasti yksi mun lempisuperfoodeista! Sitä voi lisätä sellaisenaan esim. puuroon tai smoothieen, tai siitä voi valmistaa toinen toistaan ihanampia terveellisiä herkkuja (kuten raakasuklaata, ohje alla), ja kaiken lisäksi se tekee mielelle hyvää! :)


Ihanaa raakasuklaata raakakaakaosta

Kuulen usein kysymyksen, että mitä eroa sitten on raakakaakaojauheella ja tavallisella kaakaolla. Lyhyesti vastattuna raakakaakaojauhe on äärimmäisen ravintorikasta, ja se on valmistettu niin, että sen huikeat terveyshyödyt eivät ole tuhoutuneet, kuten tavallisessa kaakaossa. Tavalliseen kaakaoon on yleensä myös lisätty haitallisia makeutus-, säilöntä ja väriaineita.

Raakakaakao (mistä siis kyllä tavallinenkin suklaa valmistetaan) sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja enemmän antioksidantteja, kuin mikään muu ruoka-aine, siis jopa enemmän kuin mustikka! Raakakaakao sisältää myös korkeita pitoisuuksia magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä, kuparia, E- ja C-vitamiineja sekä mielihyvähormoneihin vaikuttavia ainesosia. 

Mitä suklaaseen tulee, niin tavallisen suklaan valmistamisessa käytetään vain himpun verran raakakaakaota, ja loppu koostuukin sokerista, maitojauheesta ja kovasta rasvasta. Normaali suklaa myös käsitellään korkeissa lämpötiloissa, jolloin suurin osa kaakaon sisältämistä vitamiineista tuhoutuvat.

Oisko tässä jo tarpeeksi syytä syödä raakakaakaota ja jättää tavalliset suklaat kaupan hyllylle? Kun raakasuklaan valmistaa itse, tietää tasan tarkkaan, mitä se sisältää. Ja voin vaikka luvata, että päivä näyttää paljon aurinkoisemmalta, kun syö muutaman palan raakasuklaata. :)

Raakakaakaojauhetta saa tilattua edullisesti netistä esimerkiksi täältä.


raakasuklaa resepti


Jos olet raakasuklaan valmistuksessa ensikertalainen, suosittelen ostamaan valmiin raakasuklaa-pakkauksen, jossa on kaikki tarvittavat aineet mukana ja vieläpä oikeissa mittasuhteissa. Itse olin saanut joululahjaksi CocoVin raakasuklaan valmituspaketin (täällä). Raakasuklaan valmistamiseen meneen max 10 minuuttia + jäähdytys, eli vaikeeta se ei oo. Nyt ystävänpäiväviikonloppuna varsinkin on syytä hemmotella itseään ja läheisiään ripauksella terveellistä raakasuklaata!

Reseptit: Raakasuklaa

Raakasuklaan valmistuspaketti, joka sisältää:
  • kaakaovoita
  • neitsytkookosöljyä
  • agavesiirappia
  • lucuma-jauhetta
  • raakakaakaojauhetta
  • maca-jauhetta
  • himalajan suolaa
  • Lisäksi goji-marjoja tai muita mausteita oman maun mukaan (esim. pähkinän paloja)!
Kiehauta isossa kattilassa vettä, ja laita kookosöljypurkki vesihauteeseen kunnes öljy on sulaa. Kaada sitten kookosöljy ja siirappi tyhjään astiaan (mielellään metalliseen), jota pidät vesihauteessa, ja sekoita. Lisää kaikki muut aineet. Sekoittele, kunnes seos on tasaista massaa. Kaada sitten seos joko muotteihin tai esim. pelllille levyksi leivinpaperin päälle, ja anna jäähtyä kunnolla pakastimessa/parvekkeella tai jääkaapissa. 

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Ootte mielessäni :)


Raakasuklaa valmistumassa

raakasuklaan valmistus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti