http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 29. helmikuuta 2016

Ruokaa Dominikaaneilla

Nyt on jo pari viikkoa kulunut siitä, kun tultiin takaisin kotiin Dominikaaneilta, ja edelleen mielessä pyörii ihanat maut mitä reissussa syötiin: maistoin valehtelematta elämäni parasta jäätelöä siellä ja pizzakin voitti Italiassa syömäni pizzat kertaheitolla. Tuoreesta kalasta puhumattakaan! Monet on kysyny, minkälaista on paikallinen dominikaaninen ruoka, joten tässä muutamia kuvia siitä.

Dominikaaninen Tasavalta - ruoka
Dominikaaninen Tasavalta - ruoka
Tyypillinen aamiainen: munakasta ja platanos-muusia

Dominikaaninen Tasavalta - ruoka
 Tuoretta kalaa
Dominikaaninen Tasavalta - ruoka

Tyypillisintä dominikaanista ruokaa on platanokset eli vihreästä keittobanaanista valmistetut banaanilastut, sekä tästä tehty muusi. Riisiä ja papuja oli aina päivällisellä ja mukana myös lihaa tai kalaa. Meren antimet olikin tuolla aivan mahtavia: tarjolla oli tuoretta kalaa, hummeria ja rapuja ja niitä tulikin syötyä paaaljon. 

Aamiaiseksi oli lähes poikkeuksetta tarjolla munia ja tuoreita hedelmiä, tuoreista hedelmistä puristettua mehua ja vahvaa hyvää kahvia kuuman maidon kanssa. Miten kuuma maito saikin kahvin maistumaan niin älyttömän hyvältä! Paikallisen dominikaanisen ruoan lisäksi maassa on paljon italialaisia, ranskalaisia ja espanjalaisia ravintoloita. Niissä ruoka oli vähän kalliimpaa, mutta laatu ja maku erinomaista. 

Dominikaaninen Tasavalta - ruoka

Dominikaaninen Tasavalta - ruoka
Dominikaaninen Tasavalta - ruoka

Tajusin vasta reissun jälkeen ettei mulla oo kovinkaan montaa kuvaa meidän ihanista ruoista, lähinnä siksi että iltaisin lähdin yleensä ilman kameraa ja puhelinta liikkeelle. Ihanat maut ovat siis tallentuneet vaan mun mielen verkkokalvolle :)

Jos ikinä meet Dominikaaneilla ja Las Terrenas -nimiseen kaupunkiin, niin ehdottomasti maailman parasta gelatoa on tarjolla Dolcicoccole -nimisessä italialaisomisteisessa kahvilassa. Siellä jäätelöt on itse tehty oikeista hedelmistä - mango-jäde maistui valehtelematta tuoreelle mangolle, ja kookos kookokselle. Taivaallista!

Dominikaaninen Tasavalta - ruoka
Kalaa, platanoksia ja munakoisoa

Ainoa mitä reissussa välillä kaipasin oli tuore salaatti ja kasvikset, joita ei ollut kovinkaan paljoa tarjolla. Nyt kotona oonkin tehny taas innolla vihersmoothieita ja salaatteja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti