http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 12. helmikuuta 2016

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Tulin eilen takaisin sateiseen ja harmaaseen Berliiniin melkein kolmen viikon lomalta. Pakko myöntää, ettei paluu aurinkoisista Dominikaaneista ollut mikään kovin helppo, kun vastassa oli vain muutama aste lämmintä ja niskaan tihkuva vesisade. Ikävä tuli heti Dominikaanien upeita hiekkarantoja, salsan/batchatan rytmejä ja iloisia nauravaisia ihmisiä!

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Vaikka Dominikaanit on upea kohde matkailijalle, niin olen silti tyytyväinen, että olen syntynyt Suomeen enkä sinne. All inclusive -resorttien ulkopuolella paikallisten köyhyys oli koskettavaa. Uskomatonta, miten vaatimattomissa oloissa ihmiset tuolla(kin) päin maailmaa elää! Taloiksi kutsuttavia pieniä hökkeleitä näkyi jos jokin moisia. Maan väestöstä jopa alle 40 % elää köyhyysrajan alapuolella. Kouluissa opetustaso on kuulemma niin huonoa, ettei lapset opi edes kunnolla kirjoittamaan.

Vaikka olisin mielelläni jäänyt Dominikaaneille lomailemaan pidemmäksikin aikaa, niin arvostan nyt taas paljon enemmän suihkua, josta tulee vettä, saamaani ilmaista koulutusta, julkista liikennettä joka kulkee ajallaan, siistejä roskattomia katuja ja Berliinin hiljaisuutta. Kyllä - täällä on hiljaista verrattuna siihen, mihin olen viimeisen parin viikon aikana tottunut :)

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?


Suomessa niin monet asiat ovat todella hyvin - paremmin kuin ehkä missään muualla maailmassa. Miksi suomalaiset silti ovat niin tyytymättömiä, ilottomia, hymyttömiä ja epäkohteliaita? Dominikaaneilla kaikki hymyilivät ja sanoivat "Hola" kun hyppäsimme lava-auton (eli paikallisbussin) kyytiin. Liikenne oli yhtä hurjaa kaaosta, mutta en kertaakaan nähnyt kenenkään hermostuvan liikenteessä. Jos yhtäkkiä mopo kiilasi eteen tai joku pysähtyi keskellä tietä, toiset otti tilanteen haltuun naureskellen ja meni ohi sieltä mistä mahtui. Ihmiset hymyilivät - koko ajan ja kaikkialla. 

Kun yritimme kysyä paikallisbussin aikataulua, vastaukseksi saimme että se kulkee "kerran tunnissa". Bussiin hypättiin tien varresta silloin kun se sattui tulemaan. Ihmisillä ei ollut kiire, kaikki tapahtui aikanaan. Ravintoloiden lattioilla lojui kissoja ja koiria - kukaan ei hätistellyt niitä pois tai kohdellut huonosti, vaan eläimiinkin suhtauduttiin ystävällisesti.

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Onko lottovoitto syntyä Suomeen?

Suomessa valitetaan ilmaisen kouluruoan huonosta tasosta, kun samaan aikaan muualla lapset tekevät töitä vanhempiensa apuna ja elävät ilman juoksevaa vettä. Suomalaiset voisi vähän katsoa peiliin ja hymyillä välillä.

Tällaisia ajatuksia mulle nousi näin heti matkan jälkeen :) Mitä mieltä te olette aiheesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti