http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syksyn energiabuusterit - omat suosikkini!

Aamut pimenee ja illat synkkenee.. Tähän aikaan vuodesta sitä alkaa kaipaamaan pientä energiabuusteria, jotta selviytyy päivistä ja jaksaa tehdä kaiken mitä pitää. Täytyy myöntää, että mullakin on välillä sellainen olo, että päiväunet ja kuppi kahvia olisi paikallaan. Onneksi nuutuneen olon piristämiseksi on olemassa vaikka mitä apukeinoja, ja vieläpä täysin luonnollisia sellaisia. Tässä niistä muutama, jotka ovat jo vakiintuneet mun päivittäiseen käyttöön tähän aikaan vuodesta:

Raakasuklaa - tää on mun salainen ase aina silloin, kun väsyttää, eikä ole mahdollista ottaa niitä tarpeeseen tulevia päiväunia. Raakasuklaa taltuttaa myös väsymyksen mukanaan tuoman makean himon. Foodinin uusilla raakasuklaarouheilla saa tehtyä itse raakasuklaata todella helposti, kurkkaa vaikka mun resepti täältä. Laiska kokkaaja voi tosin ostaa raakasuklaat valmiina ;)

Syksyn energiabuusterit


Mulperin marjat - Väsyneenä ainakin mun tekee mieli napostella, ikään kuin haen energiaa ruoasta. Raakasuklaan lisäksi silloin turvaudun usein mulperi-marjoihin. Mulperin marjat maistuu toffeemaisen makeilta ja kaiken lisäksi ovat todella proteiini- ja ravinnerikkaita. Näitä voi pakata mukaan vaikka eväspussiin ja napsia pitkin päivää silloin, kun energiat meinaa loppua kesken. Tai silloin, kun tekee mieli jotain pientä hyvää :) Toimii hyvin myös leffaeväänä!

Raakasuklaa ja mulperi-marjat yhdessä vasta todellinen energia- ja makupommi onkin! Mulla on tapana laittaa kulhon pohjalle Foodinin valmista raakasuklaarouhetta ja sekaan mulperi-marjoja - aah miten hyvää!

Syksyn energiabuusterit

Viherjauhe ja kasviplankton - Mun aamut ei ala ilman viherjauhetta! Sekoitan veden sekaan sitruunan mehua, viherjauhetta ja/tai kasviplanktonia (usein molempia), ripauksen merisuolaa ja jos jaksan, raastan sekaan tuoretta inkivääriä ja juon tyhjään vatsaan ennen varsinaisen aamiaisen syöntiä. Tän tehojuoman jälkeen en edes kaipaa aamuuni kahvia! 

Foodin kasviplankton on todellinen ravinnepommi: se sisältää mm. runsaasti tärkeitä EPA-rasvahappoja (eli niitä tärkeitä mitä kalaöljyistä saadaan), klorofylliä eli lehtivihreää, vitamiineja, antioksidantteja, beeta-karoteenia ja kaikki ihmiselle tärkeimmät mineraalit. Kasviplanktonin sanotaan energisoivan solutasolla, ja se myös puhdistaa ja uudistaa kehoa.

Syksyn energiabuusterit


Maca - intiaanien voimajauhe. Maca on voimakas adaptogeeni, joka antaa energiaa ja auttaa kehoa selviytymään stressissä. Maca auttaa myös hormonaalisissa ongelmissa ja lisää varsinkin miesten kestävyyskuntoa. Mä sekoitan makaa smoothien ja puuron joukkoon, lisään raakasuklaaseen ja joskus upotan myös kahviin!

Syksyn energiabuusterit

Kahvi - Mun täytyy myöntää, että mulle on muodostunut tapa juoda kuppi kahvia melkein joka päivä. En kaipaa kahvia aamulla, mutta aamupäivällä tai viimeistään lounaan jälkeen kuppi kuumaa maistuu. Mä teen kahvistani yleensä bulletproof-tyyppisen voimakahvin ja sekoitan kahvin joukkoon kookosöljyä, MCT-öljyä, reishiä/macaa/lakritsinuutejauhetta tai muita superfoodeja. Foodinilla on muuten tullut uutuutena valmiit kokeilemisen arvoiset reishi-kahvi ja pakuri-kahvi sekoitukset :)! Kahvi kannattaa aina nauttia luomulaatuisena, jotta vältät pahimmat tuholaismyrkyt ym ylimääräiset. Ja kyllähän luomukahvi maistuukin paremmalta!

Syksyn energiabuusterit

Yrtit ja sienet - Mulla on vaihtelevasti käytössä jo mainitsemani reishi, pakuri, lakritsinuutejauhe ja välillä muitakin yrttejä. Yrtit ja sienet ovat olleet jo pitkään käytössä ayurvedisessa lääketieteessä, ja niillä on hoidettu niin vastustuskykyä, ruoansulatusta kuin kehon puhdistumista. Näitä kannattaa käyttää vaihdellen ja etsiä se, mikä itsellä toimii parhaiten. Käytöstä kannattaa myös välillä pitää taukoa. Voit lukea lisää Foodinin yrteistä täältä.

Mitkä on sun suosikkipiristäjät tähän aikaan vuodesta vai kaipaatko edes mitään energiabuusteria?

(Postaus toteutettu yhteistyössä Foodin kanssa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti