http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 10. tammikuuta 2015

Terveellisempiä välipalavaihtoehtoja maitorahkalle

Mun yksi kaveri ihmetteli, että mitä sitten syön, kun kerroin, että Saksasta ei saa yhtä hyvää ja rasvatonta rahkaa kuin Suomesta. Berliiniin muuttamisen jälkeen mun rahkan syöminen on vähentynyt roimasti! Nyt en enää edes muista milloin viimeks kotoota ois löytyny rahkapurkki. Ennen Suomessa vedin Skyr-rahkaa vähintään purkin päivässä, mutta nyt joululomalla Suomessa, kun söin sitä taas pitkästä aikaa, ei se ollutkaan enää niin ihmeellistä. Maku on jotenkin teennäinen, teollinen. Täynnä lisäaineita!   


Rahkan korvike
Itsetehty banaani-chia-vanukas (maidoton)

Luulen, etten oo ainoa, jonka rahkan kulutus on pikku hiljaa vähentynyt. Rahka oli jossain vaiheessa vielä tosi kova hitti, ja kaikki urheilua harrastavat veti rahkaa monta purkkia päivässä. Mut sanokaa mun sanoneeni, rahka alkaa olla jo menneen talven lumia. Jos siis haluat olla IN ja syödä uusien terveystuulien mukaan, niin unohda rahka ja tee mielummin smoothie ;)

No sitten herää taas kysymys, että mitä voi ottaa esim. töihin välipalaksi mukaan, jos ei rahkaa. Mulla on itsellä tosi harvoin rahkaa eväänä, vaan välipalana toimii esimerkiksi seuraavat (riippuen siitä, oonko menossa suoraan töistä treenaamaan vai en):

  • Hedelmä + pähkinöitä
  • Kasviksia, esim. kirsikkatomaatteja ja paprikaa siivuina
  • Smoothie (jossa salaattia tai muuta vihreetä, marjoja, hedelmää, siemeniä, superfoodeja, nesteenä joko vettä tai mantelimaitoa. Jos oon menossa salille, seassa saattaa olla myös proteiinijauhetta)
  • Questbar! Oon ihan rakastunut näihin questbar-patukoihin. Ne on gluteenittomia,maidottomia ja lähes sokerittomia. Tietty "oikea" ruoka on aina parempi kuin patukat, mut nää vaan on niin helppo ottaa mukaan ja syödä vauhdissa sillon, kun ei oo mahdollisuutta tai aikaa tehdä kunnon välipalaa
  • Riisikakut/maissikakut ja päällä esim. avokadoa
  • Itse tehty tuorepuuro tai chia-vanukas (jos kuvan ohje kiinnostaa, niin jaan mielelläni reseptin!)
  • Salaatti tai pieni annos ihan oikeeta ruokaa (=kasviksia, kanaa, kalaa, riisiä, kvinoaa..). Joskus välipalana menee ihan oikeaa ruokaa, varsinkin jos oon menossa vielä myöhemmin urheilemaan ja tiedän pääseväni kotiin vasta myöhään. Syön vaan sen verta pienemmän annoksen, ettei mahaan ala sattuun treenatessa :)
Kuva

Ilman rahkaa pärjää siis vallan mainiosti! Monet ovat huomanneet, että vatsa toimii paljon paremmin ja monet mahaongelmat ovat vähentyneet, kun maitotuotteiden käyttö on jätetty vähemmälle. Itse käytän normaalia maitoa oikeestaan enää kahvin seassa ja juustoa, rahkaa ja raejuustoa syön vaan silloin tällöin. Muuten maitotuotteet on korvautuneet jollain muulla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti