http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 26. tammikuuta 2015

Tuorepuuro - helppoa, terveellistä ja hyvää!

Mun viikko alkoi kiiruhtamalla töihin siivoojaa pakoon ja aloittamalla päivä työpöydän äärellä terveellisellä tuorepuurolla! Tuorepuuro on ihana ja helppo aamiainen, ja myös kätevä välipala. Tuorepuuro pitää vaan muistaa tehdä illalla valmiiksi, niin on aamulla ihana ja terveellinen aamiainen valmiina odottamassa. Sekaan voi heittää oikeastaan mitä vaan kroppaa ja mieltä helliviä ainesosia. Tiedän - kuvat ei oo mitään kovin houkuttelevia, mutta uskokaa pois, hyvältä se maistuu! :)


Todella hyvä tuorepuuro

Todella hyvä tuorepuuro
Näyttää pelottavalta - mutta maistuu NIIN hyvältä!


Chia-kaura-tuorepuuro (Annos yhdelle)

  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • 1/2 rkl seesamin siemeniä
  • 1 rkl pähkinärouhetta
  • 1/2 banaani
  • 2 dl maitoa (itse käytän aina joko mantelimaitoa tai kauramaitoa)
  • Lisäksi oman mauan mukaan jotain näistä: 1 tl macaa, 1 rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta, 1 tl hamppuproteiinia, 1 tl marjajauhetta, 1 tl raakasuklaata, goji-marjoja, mitä tahansa tuoreita marjoja, kanelia...
Tuorepuuro kannattaa valmistaa suoraan tarjoiluastiaan. Jos meinaa ottaa puuron mukaan töihin, niin sen voi tehdä suoraan pieneen muovirasiaan tai lasipurkkiin. Tai suoraan lautaselle, jos meinaa popsia puuron kotosalla.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään astiassa. Muussaa banaani mössöksi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi maito ja sekoita hyvin. Puuro saa tässä vaiheessa olla vielä tosi löysää velliä, koska kaurahiutaleet ja chia-siemenet turpoaa reippaasti jääkaapissa. Anna puuron vetäytyä yön yli jääkaapissa ja syö aamulla esim. tuoreiden marjojen kanssa!
Tuorepuuroon voi laittaa oikeastaan mitä tahansa, ja reseptiä voikin varioida oman mauan mukaan, tai sen mukaan mitä kaapista löytyy :) Vinkki: jos et laita chia-siemeniä lainkaan, niin kaurahiutaleita kannattaa laittaa 1 dl. Muuten puuro jää velliksi ;)

Mä tilaan superfoodit yleensä netistä, koska niin saa ne halvemmalla. Chia-siemet saa tilattua ilman toimituskuluja mm. täältä.


Ihana chia tuorepuuro

Ihana chia tuorepuuroOotteko te jo kokeillu tuorepuuroa ja onko teillä siihen joku suosikkiresepti? Energistä viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti