http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 22. joulukuuta 2015

Reseptit: Luumu-chia hyytelö

Hellou! Tekaisin eilen illalla luumuhyytelön kuivatuista luumuista ja chia-siemenistä. Ai että tuli hyvää ja maistui oikein passelilta kaurapuuron kyljessä ja ihan sellaisenaankin! Makeutin kiisselin ksylitoli-jauheella, jonka sain testiin Nu3:lta.

Jouluinen luumu-chia-hyytelö

Kokeile luumu-chia-hyytelöä myös joulupiparin päällä! Laitoin piparin päälle luumuhyytelöä ja siihen päälle vielä sinihomejuustoa, ja ai että kun oli hyvä yhdistelmä! Valitettavasti piparit loppui ennen kuin ehdin kaivaa kameraa esiin, joten siitä herkusta ei ole nyt kuvaa :)

Ksylitoli-jauhetta voi käyttää tavallisen sokerin tapaan. Ksylitolijauhe eli koivusokeri on yhtä makeaa kuin taloussokeri, mutta sisältää 40 % vähemmän sokeria.

Reseptit: Luumu-chia-kiisseli

Laita chia-siemenet veteen turpoamaan. Soseuta kuivatut luumut tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella mössöksi. Lisää luumumössö chia-mössön joukkoon, lisää makeutus (myös stevia käy) ja sekoita tasaiseksi. Voit lisätä osan luumuista kokonaisina tai muutamaan osaan pilkottuina. Anna hyytyä vielä hetki, ja tarjoile esim. puuron kanssa!

Jouluinen luumu-chia-hyytelö
Jouluinen luumu-chia-hyytelö

//In English
Yesterday I made this plum-chia pudding which tastes very good with porridge! You need: 2 dl water, 2 table spoons chia-seeds, around 2 dl dried plums and some xylitol-sugar or stevia. 

Let the chia-seeds soak in the water for some minutes. Mix the plums with a food processor or with a bar mixer. Then add the mixed plums to the chia seeds, add sweetener and mix well. Serve with porridge or on top of a Christmas cookie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti