http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 1. joulukuuta 2015

Näitä ruokia syön päivittäin

Olen opiskellut nyt toukokuusta lähtien ravitsemusta, ja vaikka olenkin aina syönyt terveellisesti, opintojen myötä olen lisäillyt jotain juttuja päivittäiseen ruokavaliooni, ja joitain juttuja jättänyt ehkä vähän vähemmälle. 


Näitä ruokia syön päivittäin
Salaattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, siemeniä, avokadomössöä...
Näitä ruokia syön päivittäin
Omena-avokado-smoothie
 Lohisalaatti
Tomaattikasviskeittoa ja cashew-tahnaa


Yritän aina syödä pääasiassa ruokia, joilla on hyvä ravintoarvo, eli joissa on paljon vitamiineja /mineraaleja / proteiinia / kuituja / hyvää rasvaa / hyviä pitkäkestoisia hiilihydraatteja. Maku on mulle myös tärkeä: haluan syödä pelkästään ruokaa, joka maistuu hyvältä. Välillä tuntuukin, että mun päivät on pelkkää herkuttelua :)

Mutta itse asiaan. Näitä ruokia pyrin syömään päivittäin:
  • Avokado (syön yleensä puolikkaan per päivä - avokadot täällä Berliinissä on tuplasti sen kokoisia mitä Suomessa myytävät!). Avokado on oikea ravinnepommi: se sisältää tärkeitä välttämättömiä rasvahappoja, antioksidantteja sekä mm. C- ja B-vitamiineja, magnesiumia ja kaliumia
  • Kuituja: lisään kuitujauheita esim, smoothien ja puuron sekaan. Käytän vaihtelevasti fibrex-sokerijuurikaskuituja, pellavansiemeniä, chia-siemeniä ja psyllium-kuituja, lisänä myös auringonkukan siemeniä ja seesamin siemeniä. Kuidut pitää suoliston kunnossa ja ehkäisevät myös korkeaa kolesterolia!
  • Kaura / hirssi tai muut hiutaleet. Yleensä puuron muodossa, mutta jos en syö puuroa, niin saatan lisätä hiutaleita smoothieen
  • Lehtivihreää: salaattia, pinaattia, lehtikaalia.. teen näistä smoothieta ja syön salaattia sellaisenaan. Lehtivihreitä ei voi syödä liikaa! Käytössäni on myös viherjauhe, jota lisään aamuisin veden tai smoothien sekaan.
  • Hedelmät ja kasvikset, näitä joka päivä paljon ja vaihtelevasti
  • Kananmuna - Syön kananmunaa valehtelematta melkein päivittäin. Kananmunan ravintoarvo on ihan loistava: yhdessä munassa on 6 g proteiinia sekä runsaasti vitamiineja.
  • Inkivääriä teen seassa ja sitruunan mehua aamulla veden seassa
  • Pähkinöitä - yritän rajoittaa kouralliseen per päivä, mutta usein menee kyllä enemmän :D
  • Marjoja - kesällä tuoreena, talvella pakasteena tai jauheen muodossa
  • PALJON vettä ja vihreää teetä
Näitä ruokia syön päivittäin
Suklaakahvilan antimia.. Nää ei kuulu ihan jokaviikkoiseen ruokavalioon!

Yllämainittujen lisäksi syön joka päivä jotain tärkkelyspitoista hiilihydraatin lähdettä, useimmiten bataattia tai kvinoaa, välillä myös polentaa tai täysjyväpastaa. Lohta syön myös viikottain, ainakin 1-2 kertaa viikossa. Linssejä ja kikherneitä menee myös usein!

Lisäksi otan lisäravinteena D-vitamiinia, B-vitamiineja ja omega3-kapseleita ja kausittain magnesiumia. Kaapista löytyy myös lucumaa, nokkosjauhetta, kaakaonibsejä ym superfoodeja, joita lisäilen ruokiin myös päivittäin :)

Huomaan heti olossani, jos en ole syönyt normaaliin tapaan. Esimerkiksi viime viikolla kun äiti oli Berliinissä vierailulla ja syötiin paljon ulkona, niin vatsa oli jo neljän päivän jälkeen jotenkin tukossa ja olo ei ollut mikään maailman energisin. Nyt kun olen taas pari päivää syönyt normaalisti, niin vatsakin toimii taas kuten pitää :)

Onko teillä joku ruoka-aine, jota ilman että pärjää päivääkään?


Näitä ruokia syön päivittäin
Helllou! Juutalaisten muistomerkki Berliinissä

//Since I started to study nutrition in May, I have changed my diet slightly. I have always been eating healthy, but after my courses I have added some things to my daily diet and some things left away.

These foods I eat almost every day: Avocados - avocados are packed with healthy good fats and vitamins. Fibers - I use chia seeds, flax seeds, psyllium and other seeds, I add them to my salads, smoothies and on top of my porridge. Oats and other flakes - they are also good source of fiber and good complex carbs. Greens - I eat salad, spinach, kale.. all kind of greens! I add them to my smoothie and eat a lot of salad every day. I also have a green powder that I add to my morning water. Vegetables and fruits - every day a lot and different kinds! Eggs - I think I eat eggs almost every day. Eggs are a good source of protein and also packed with vitamins. Nuts - I try to have one handful everyday, but often I eat even more! Berries - ether fresh, frozen or powder. I also use ginger in my tea and add some lemon juice to my water.

Besides all that, I eat every day some good source of starchy carbohydrate, like sweet potato or quinoa. Salmon I eat once or twice a week. I also take D and B vitamin as a supplement, as well as omega-3 and magnesium.

Do you have some food you eat every day?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti