http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Saako ruoka olla hyvää?

Mä luin ihan suu moilasena Hesarista Hanna Partasen artikkelin siitä, ettei ruoan kuuluisi aina maistua hyvältä. Samassa artikkelissa hän melkein jopa rohkaisi ihmisiä valmisruokien pariin, jottei kotona tehtyä ruokaa tule syötyä liikaa. En voi käsittää, miten laillistettu ravintoneuvoja voi rohkaista ihmisiä syömään valmisruokia, jotka ovat lähes poikkeuksetta täynnä piilosokeria ja liikaa omega 6:sia kotitekoisen ruoan sijaan.


Saako ruoka olla hyvää? Asiaa ruoasta ja herkuttelusta


Olen juuri lukenut tosi mielenkiintoisen kirjan syövän aiheuttajista, ja lääketieteellisten tutkimusten mukaan nimen omaan sokeri ja liika omega 6/liian vähäinen omega 3 ovat suurimmat syyt syöpäsolujen aktivoitumiselle. Nykymaailmassa, missä ihmisten ruokatavat ovat jo muutenkin niin vääristyneet ja ihmiset voivat jatkuvasti huonommin ja huonommin, on ihan käsittämätöntä, että joku voi rohkaista ihmisiä entistä enemmän valmisruoan - ja samalla lisäaineiden ja muun "moskan" pariin.

Terveys ja hyvinvointi ei ole ainoastaan kaloreita ja kalori ei ole kalori. Ei ole siis ihan sama, saako kalorit sokerista vai kasviksista, koska ruoka saa elimistössä aikaan erilaisen reaktion. Sokerin aiheuttamat jatkuvasti korkeat insuliinipiikit tekee sairaaksi! Samoin kuin liiallinen omega 6:n saanti.


Saako ruoka olla hyvää? Asiaa ruoasta ja herkuttelusta


Ja mitä sitten ruoan makuun tulee - mä ainakin olen paljon motivoituneempi syömään terveellisesti silloin kun ruoka myös maistuu hyvältä. Ja myönnetään, mä olen nautiskelija. Mulle ruoka ei ole vain polttoainetta, vaan myös nautintoa. Syöminen on kivaa! Mä en halua päivän aikana laittaa suuhuni yhtäkään ateriaa tai välipalaa, joka ei olisi samalla myös nautinto. Ja terveellinen ruoka on hyvää, tai ainakin pienillä jipoilla siitä saa tehtyä hyvää - miksi pitäisi siis tyytyä vähempään?


Saako ruoka olla hyvää? Asiaa ruoasta ja herkuttelusta

Monille herkuttelu tarkoittaa edelleenkin jotain epäterveellistä - pussillista karkkia tai sipsejä vaikka. Toki jos herkuttelu vastaa aina jotain sokeripommia, niin onkin hyvä, ettei herkuttelu kuulu jokaiseen päivään. Mutta herkutella kun voi myös terveellisesti! Kun oppii siihen, että tuoreet mansikat ja persikan palat on niitä herkkuja, kun tekee itse oman raakasuklaan tai avokado-suklaamoussen, niin herkutella voi vaikka ihan joka päivä! Nytkin mun edessä on kukkakaalista, kesäkurpitsasta ja cashew-pähkinöistä tehty raakabowl, joka on ihan sairaan hyvää! Ja koska olen sen itse tehnyt, tiedän tasan tarkkaan, ettei siinä ole mitään ylimääräistä, mitä elimistöön ei kuuluisi laittaa.

Mun mielestä hyvä ruoka ja herkkuhetket kuuluu ihan jokaiseen päivään - lisätty sokeri ja valmisruoat taas ei. Mitä mieltä te ootte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti