http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Reseptit: Vaniljainen vegejäätelö suklaahipuilla

Mun jätskikone tuli viikko sitten perille, ja nyt oonkin aika ahkerasti testaillut eri jätskireseptejä :) Nää kaikki onnistuu siis myös ilman jäätelökonetta, kun vaan muistaa sekoitella sosetta puolen tunnin välein, mutta jätskikoneella toki saa helpommin ja vähän kuohkeamman lopputuloksen. Tämä vaniljainen kookosjäätelö on ehkä mun tän hetkinen suosikki!

Itse tehty vaniljainen vegejäätelö

Tätä jätskiä varten kannattaa laittaa tölkki kookosmaitoa jääkappiin jo hyvissä ajoin, koska tähän käytetään vaan maidon jähmeä osa. Kun kookosmaitoa on säilyttänyt jääkaapissa, niin jähmeää osaa tulee vähän enemmän. Myös banaanin voi pakastaa kevyesti etukäteen - pakastettu banaani nimittäin tekee seoksesta kuohkeamman, kuin huoneenlämpöinen banaani.

Itse tehty vaniljainen vegejäätelö

Reseptit: Vaniljainen vegejäätelö suklaahipuilla

  • 400 ml kookosmaidon jähmeä osa (jos käytät jäätelökonetta, voit laittaa vähän myös nestemäistä osaa)
  • 5 taatelia
  • 1 banaani
  • 1 rkl lucumaa
  • 1 rkl tocoa
  • 2 tl vaniljaa
  • Raakasuklaata raastettuna tai kaakaonibsejä
Jos taatelit on kovia, niin liota niitä kylmässä vedessä hetki, jotta ne pehmenee. Laita sen jälkeen raakasuklaata lukuunottamatta kaikki aineet monitoimikoneeseen, ja sekoita täysillä kunnes saat kuohkeaa, pehmeää massaa. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa vaniljaa/lucumaa. Sekoita lopuksi raakasuklaa lusikalla seokseen. Siirrä seos jäätelökoneeseen, tai pakastekulhoon, ja laita pakkaseen. Sekoittele 30-45 minuutin välein noin kolme tuntia. Jätski on parasta heti tuoreeltaan!

Kookosmaitotölkin lopun voit käyttää vaikka chia-vanukkaan tai smoothien tekoon.

Vitsit että on muuten hyvä olo kun oon sporttaillut ja jumppaillut tänään suurimman osan päivästä. Pidettiin Millan kanssa aamulla semmonen 2 tuntinen BoostCamp, missä oli ensin kunnon HIIT treeni pakaroille ja keskivartalolle, ja siihen perään tunnin jooga. Iltapäivällä lähdin vielä poikaystävän kanssa pyörällä etsimään brunssipaikkaa, joten pöyräiltyäkin tuli tohon BoostCampin päälle ainakin 10 kilsaa. Jotenkin mulla on vaan paras olo sillon, kun oon ollut fyysisesti aktiivinen ja erityisesti sillon, kun oon liikkunut ulkona! 

Toivottavasti teilläkin on ollut rentouttava viikonloppu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti