http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 14. heinäkuuta 2016

Viikon vinkki: Aloita päiväsi hyvin!

On kaksi tapaa aloittaa aamu. Heti herätyskellon pärähtäessä nappaat puhelimen käteen, luet tulleet viestit, avaat Facebookin ja ehkä katsot sähköpostitkin. Kuulostaako tutulta? Marssit sitten puhelin kädessä keittiöön ja yrität väsätä aamiaista samalla kun räpläät puhelimella viestejä. AARG miten stressaava aloitus päivään! Aivot ja mieli ovat täysin ylikuormittuneet jo ennen kun olet kunnolla päässyt sängystä ylös. 

Viikon vinkki: rauhallisempi aamu

Viikon vinkki: rauhallisempi aamu

Toinen vaihtoehto on, että jätät puhelimen yöpöydälle. Otat 10 minuuttia omaa aikaa - oli se sitten hapokas tabata-treeni, lyhyet venyttelyt tai vaan istut alas ja hengittelet. 10 minuuttia ei ole paljon aikaa, mutta siinä ehtii tehdä paljon. Käytä ne 10 minuuttia ilman puhelinta/nettiä/muita ärsykkeitä!

Sen jälkeen istu aamiaispöytään rauhassa. Nauti aamiainen ilman, että tuijottelet puhelinta tai läppäriä. Istu edes 5-10 minuuttia paikallasi ja nauti. Kyllä ne viestit jaksaa odottaa sen 20 minuuttia.

Päivän askareisiin - varsinkin stressaaviin sellaisiin - on paljon parempi ryhtyä hyvillä fiiliksillä kun mieli on herännyt, kirkastunut ja rauhoittunut. 

Viikon vinkki: rauhallisempi aamu

Viikon vinkki: rauhallisempi aamu

Mä oon huomannut, että niinä päivinä kun treenaan heti aamusta - oli se sitten hikitreeniä, joogaa tai pieni happihyppely ulkona - mulla on paljon enemmän virtaa ja parempi fiilis koko päivän. Pieni meditaatiohetki ja hengitysharjoitus myös auttaa. Sillon kun isken suin päin kiinni läppäriin ja alan tekeen hommia pois alta saman tien, mulle jää jotenkin stressaantunut olo koko päiväksi.

Sanot ettei aamulla ehdi? 10 minuuttia ehtii kuka vaan - ei oo paha nakki herätä 10 minuuttia aikaisemmin :)

Suosittelen kokeilemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti