http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

BERLIINIVINKIT OSA 1: Berliinin parhaat kahvilat / BERLIN TIPS

Hellurei! Ajattelin vähän postailla mun lempipaikkoja Berliinissä, koska niitä kysellään koko ajan. Nyt jo 2,5 vuotta Berliinissä asuessani, voin uskaltaa suositella ainakin joitakin hyviä paikkoja, minne kannattaa (ja minne ei kannata) mennä :)

Nämä mun suosittelemat paikat on siis mun omia lemppareita, paikkoja, minne näin paikallisena tykkään mennä toistamiseenkin.

I have lived in Berlin already for 2,5 years, so I guess it is time to share some of my favourite places with you :) I'll start with my favourite cafes in the hip area Berlin Friedrichshain.


Berliinin parhaat kahvilat

Berliini on kahvittelijoiden paratiisi, ja kivoja ja tunnelmallisia pikkukahviloita löytyy kaupungista kyllä joka puolelta. Tässä tulee nyt mun suosikkikahvilat Berliinin Friedrichshainissa. Friedrichshainiin kyllä kannattaa poiketa kahville, vaikka oma hotelli ei täällä sijaitsisikaan. Boxhagener Platsin ympäristössä on mukavaa meininkiä lauantaisin ruokatorin merkeissä ja sunnuntain ulkoilmakirppis on myös käymisen arvoinen (ja vähemmän turistinen kuin vastaava Mauer Park). Simon Dach Strassella ja sen sivukaduilla taas on meininkiä aina iltaisin viikonpäivään katsomatta.

I would recommend you to visit Friedrichshain even if you don't stay there. On Saturdays there is a lovely food market at Boxhagener Plats and on Sundays there is a cosy outdoor flee market. In famous Simon Dach Strasse you can enjoy lively atmosphere in the evenings any day of the week.


Mutta siis itse asiaan, suosikkikahvilani Berliinin Friedrichshainissa / My favourite cafes in Berlin Friedrichshain:
  • Jos olet kahvifriikki ja haluat oikeasti hyvää kahvia, suuntaa Siloon. Silo Cafe on kuuluisa Berliinin parhaasta kahvista, ja kyllä cappuccino Silossa maistuikin erinomaiselta. Tarjolla on myös listalta tilattavia todella herkullisen näköisiä aamiais/lounassettejä ja kakkuja, joista ainakin vegaani-juusto-mansikka-suklaa-kakku vei kielen mennessään.
Berliinin parhaat kahvilat
Silo Cafe
Berliinin parhaat kahvilat
Silo Cafe
  • Jos haluat fiilistellä hauskassa tunnelmallisessa sisustuksessa ja tykkäät bageleista, kannattaa valita kahvipaikaksi Wahrhaft Nahrhaft. Paikka on tosi tunnelmallinen sisustuksellaan ja bagelit isoja ja meheviä, saatavilla myös vegaanina. Listalla on myös tuorepuristettuja mehuja, kahveja ja teetä.
  • Yksi uusi lempikahvilani on ihan Boxhagener Platsin kupeessa sijaitseva Cafe Cozys. Listalla on vihersmoothieita, aamiaissettejä (jopa puuroa!), lounaita ja kakkuja. Viihtyisä paikka, ja ainakin maistamani linssikeittö oli erittäin hyvää!
Berliinin parhaat kahvilat
  • Jos haluat syödä vegaania, niin suosittelen suuntaamaan Laaumaan. Laauamasta voit lukea lisää aikaisemmasta postauksestani täällä.
  • Brunsseista voisin kirjoittaa ihan oman postauksensa, mutta brunssille Friedrichshainissa kannattaa suunnata Datchaan. Venäläis-saksalainen brunssipöytä notkuu vaikka mitä herkkuja ja erikoisuuksia. Kannattaa mennä ajoissa tai varautua odottamaan hetken, paikka on meinaan aina täynnä eikä pöytävarauksia oteta. Brunssi on vain sunnuntaisin klo 10-15.
Berliinin parhaat kahvilat
Laauman brunssi - joka toinen viikonloppuBerliinin parhaat kahvilat
Lounas Cafe Cozys

Onko kukaan tulossa Berliiniin lomalle lähiaikoina? Kiinnostaisiko vinkit lounas- tai illallispaikoista tai jostain ihan muusta?
 
What other tips you would like to get? Some great dinner places, parks to have a picnic or something else?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti