http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 9. toukokuuta 2015

Onnellisuushaaste!

On niin helppo ajautua työn, arjen ja kiireen armoille ja antaa päivien valua vaan ohi melkein huomaamatta. On oikeasti hurja huomata, miten päivät menee siivillä ja välillä sitä huomaa, ettei ole edes ehtinyt tehdä itselle rakasta harrastusta tai nähdä kavereita kuukausiin.

Jotenkin tuntuu, että monien mielestä on jopa trendikästä se, että on aina kiire ja stressi. Suorastaan kilpaillaan siitä, kenen kalenteri on eniten täynnä ja kenellä on pahimmat selkä- ja päänsäryt, väsymyksestä puhumattakaan. Yhdessä märehditään ja valitetaan. Mutta tekeekö kiire ja jatkuva aikataulujen perässä juokseminen onnelliseksi?


Onnea on brunssi ja lasi skumppaa hyvässä seurassa...

Siksi heitänkin nyt kehiin Onnellisuushaasteen! Haaste on osoitettu yhtälailla niin mulle itselleni kun kaikille teille muillekin. Haasteen tarkoitukseni on hetkeksi pysähtyä ja miettiä niitä asioita, mistä nauttii ja mikä tekee juuri sinut onnelliseksi. Juuri nyt.


Onnea on asunto veden äärellä...

Näin haaste toimii: Ota rauhallinen paikka ja mielellaan ainakin 15 minuuttia aikaa, ja eteesi kynä ja paperia tai tyhjä word-tiedosto. Älä lue kaikkia kysymyksiä läpi heti, vaan vastaa kysymyksiin vaihe vaiheelta. Lue seuraava vaihe vasta, kun olet vastannut edelliseen jne.Tästä se alkaa, oletko valmis?

Vaihe 1: Mieti 3-5 asiaa (voi olla enemmänkin), mistä haaveilet. Muista, että haaveet voivat olla isoja tai pienia, koskea tätä päivää tai hamaa tulevaisuutta. Mieti tarkkaan, mistä oikeasti haaveilet juuri nyt. Haaveet yleensä muuttuvat ajan kanssa, ja tämän hetkiset haaveet voi olla ihan eri kuin mistä haaveilit vuosi sitten. Kirjoita haaveesi ylös paperille.

Vaihe 2: Mieti nyt 8-10 asiaa, joita teet mielelläsi ja joista saat iloa. Nämäkin voi olla ihan pieniä juttuja, mitä tahansa joka tekee hyvän fiiliksen. Kirjoita ylös.

Vaihe 3: Mieti nyt omaa arkeasi ja vaikka kulunutta kuukautta. Kuinka monta kertaa teit listan 2 asioita (asioita, joista saat iloa)? Jos osa listan asioista puuttuu kuluneelta kuukaudelta kokonaan, niin osaatko sanoa miksi?

Vaihe 4. Tee suunnitelma! Mieti listaa 2 ja sitä, miten saisit listan asioita vielä enemmän mukaan jokapäiväiseen arkeesi. Mieti, mihin asioihin voit helposti itse vaikuttaa ja mihin et? Jos nautit auringonpaisteesta, et valiettaavsti voi itse lisätä aurinkoisia päiviä, mutta jos nautit hyvästa ruoasta, voit alkaa tekemaan hyvää ruokaa vaikka joka päivä.

Vaihe 5. Palaa nyt vaiheeseen 1 (mistä haaveilet). Mieti, mitkä niistä on helposti toteutettavissa ja mitkä vaatii enemmän aikaa. Voitko toteuttaa jonkun haaveesi heti, ja miten voisit lähteä kurottelemaan kohti isompia haaveita? On varmasti jotain, mitä voit tehdä haaveen toteuttamisen hyväksi jo nyt. 

Vaihe 6. Tee Onnellisuuslupaus. Päätä 5 asiaa, joita alat tekemaan tai työstämään nyt heti onnellisemman arjen tai haaveidesi aikaansaamiseksi. Kirjoita ne ylös ja liimaa jääkaapin oveen tai makuuhuoneen seinään, julkaise Facebookissa tai omassa blogissasi.

Jo pelkkä omien haaveiden ja ilon tuottajien listaaminen ja miettiminen saa yleensä aikaan positiivisen vaikutuksen mielialaan. Oman hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että keskittää energiansa niihin asioihin, mistä saa iloa. On täysin priorisointikysymys, mitä asioita ehtii tekemään ja mitä ei. Itselle tärkeille asioille kyllä löytyy aikaa, jos vaan haluaa :) 

 Onnea on tuorepuuro ja rauhallinen aamiainen kotona...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti