http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 2. toukokuuta 2015

Terveellinen ateria 20 minuutissa

Mua aina välillä naurattaaa, kun monet Suomessa asuvat kaverit valittaa, ettei töiden jälkeen ehdi tehdä terveellistä ruokaa, ja siksi tulee syötyä mitä sattuu. Suomessa työpäivät on lyhyempiä kuin missään muualla, mutta silti kenelläkään ei tunnu olevan aikaa mihinkään. Erikoinen yhtälö...

Terveellisen ruoan ei kuitenkaan aina tarvitse tarkoittaa mitään monimutkaista, vaan simppeleistä hyvistä raaka-aineista koottua yksinnkertaista ateriaa!

Tässä yksi esimerkki mun illallisesta, jonka valmistamiseen mulla meni oikeesti tasan 20 minuuttia. Voiko joku rehellisesti väittää, ettei voi uhrata 20 minuuttia illastaan ruoan tekemiseen?

Mun esimerkkipäivä, jolloin lähdin töistä klo 18.30, menin töistä suoraan salille ja tulin kotiin vasta vähän ennen yhdeksää:

Tulen salilta kotiin klo 20.50. Laitan saman tien hellan päälle ja pannun kuumenemaan. Otan kanan ja kasvikset jääkaapista. Klo 20.55. kana on jo pannulla paistumassa. Kanan paistuessa revin lautaselle salaattia ja pilkon kasvikset, joista kesäkurpitsan heitä kanan sekaan pannulle ja kurkut ja tomaatit lautaselle. Tässä välissä myös käyn vessassa ja otan salikamat kassista ulos. Klo 21.10 kana on kypsaa ja mulla on edessäni tämä annos:


Sori huono kuvan laatu, oli tosi huono valaistus...

Kyseessä ei nyt ole mikään gourmee-ruoka, mutta niinhan ei ruoan arkena tarvi ollakaan! Samassa ajassa olisi hyvin voinut keittää sekaan lisäksi vaikka kvinoaa tai riisiä, ja kanan tilalle voi vaikka keittää kananmunia tai paistaa lohta... terveellisen aterian oikeesti valmistaa aika nopeesti!

Okei, tietty edellytyksenä on, etta ruoka-ostokset on jo tehty, koska kaupassa käynti tietty hidastaa prosessia. Mulla on tapanana tehdä isot ruokaostokset lauantaina tai maanantaina, jolloin voin loppuviikon valmistella ruokia jääkaapin sisällöstä. En yleensaä suunnittele aterioita mitenkaan erityisesti, vaan ostan aina perusaineksia: salaattia, kasviksia, kanaa, munia... kotimatkalla voi sitten käyda nappaamassa jos huomaa, että jotain tiettyä puuttuu.

Onko muilla hyviä ideoita terveelliseen arkisyömiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti