http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 7. toukokuuta 2015

Reseptit: Vadelmainen chia-vanukas

Välipalat on ihan ykkösjuttu! Kun tekee pitkää päivää tai on muuten paljon menossa, niin ei oo oikein muuta vaihtoehtoa kun pitää välipaloja mukana, jos siis haluaa syödä terveellisesti ja pitää verensokerin tasaisena.


Reseptit chia-vanukas

Mulla välipalat vaihtelee kausittain. Jossain vaiheessa se oli aina maitorahkaa ja hedelmää, sitten innoistuin tekemään vihersmoothien mukaan töihin, mutta nyt oon hulluna chia-vanukkaisiin! Chia-vanukas on vähän kuin moderni tuorepuuro: sekaan voi heittää aika lailla oman mauan mukaan juttuja, esim superfoodeja, marjoja tai pähkinöitä. Chia-siemenet turpoaa nesteessä ihan hulluna ja jo 30 minuutissa koostumuksesta tulee paksua mössöä :)

Tässä yksi herkullinen protskujauheella terästetty chia-vanukkaan ohje, joka toimii loistavasti niin aamu, -väli kuin iltapalanakin. Tai jälkkärinä ;) (Proteiinijauhe ei välttämätön - voi tehdä ilmankin)

Herkullinen Chia-vanukas (annos yhdelle)

  • 1/2 - 1 dl vadelmia (pakaste)
  • 1/2 banaani
  • 1 rkl proteiinijauhetta (maku: vanilja)
  • 1 rkl siemeniä (auringonkukan/seasamin/kurpitsan)
  • 2 rkl chia-siemeniä
  • 2 dl manteli/riisi/kookosmaitoa
Sekoita kaikki muut aineet chia-siemeniä lukuunottamatta sauvasekoittimella. Laita sitten neste kulhoon/lasipurkkiin, ja lisää sekaan chia-siemenet. Sekoita lusikalla. Sekoita uudellleen noin 5-10 minuutin kuluttua, muuten chia-siemenet jämähtävät yhdeksi klöntiksi. Anna turvota jääkaapissa esim. yön yli, tai ainakin pari tuntia. Valmiin vanukkaan päälle voi ripotella oman mauan mukaan esim. kaakaonibsejä, goji-marjoja, pähkinärouhetta tms. Nauti hyvällä omalla tunnolla! :)


Reseptit chia-vanukas
Reseptit chia-vanukas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti