http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 5. marraskuuta 2015

Reseptit: VOIMAPUURO HIRSSIHIUTALEISTA JA KOOKOSMANNASTA

Taistelussa syysväsymystä vastaan osa 1: Voima-hirssi-puuro! 
Reseptit: hirssipuuro

Mä tulin eilen illalla myöhään takaisin Espanjasta, ja jo kotimatkalla mulle iski jotenkin huono olo. Tänään on koko päivä mennyt lepäillessä. Nyt on aamuisin jo niin kylmää ja pimeää, että mä oon vaihtanut smoothiet puuroksi. No joo, oon kyllä tehnyt niin myös pakon edestä: mun sauvasekoitin/tehosekoitin yhdistelmä meinaan hajosi! Tää on kyllä pahemman luokan katastrofi mun keittiössä. En siis pysty tekemään smoothieita, sosekeittoja, raakakakkuja, hummusta enkä oikeen mitään muutakaan. En ole vielä osannut päättää, minkälainen kone pitäisi ostaa tilalle. Onko jollain suosituksia?

No, takaisin puuroon. Tämä puuro on loistava voimapuuro syysväsymystä vastaan, koska hirssissä on kaliumia, B6-vitamiinia ja magnesiumia - näitä kaikkia tarvitaan hyvän mielen ylläpitämisessä. B-vitamiinien ja magnesiumin puute on nimittäin yhdistetty alakuloisuuteen! Raakakaakaojauhe ja kookosmanna myös boostaavat hyvää mieltä - ja antavat ihanaa makua!

Oonkin aivan rakastunut Foodin kookosmannaan, joka antaa puurolle täyteläisyyttä ja makua - voit kuitenkin tehdä puuron ilmankin, tai korvata sen vaikka muutamalla lusikallisella kookoslastuja. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan kookosmannaa. Foodin kookosmanna sisältää kuitua, MCT-öljyjä, rautaa, mangaania ja lauriinihappoja. Kookosöljyn rasvahapot (MCT-öljyt ja lauriinihappo) ehkäisevät joidenkin tutkimusten mukaan Alzheimerin taudilta ja tappavat viruksia ja bakteereita! Sounds good to me! Ja maistuu taivaalliselta :)


Reseptit: hirssipuuro

Reseptit: hirssipuuro

Jos et jaksa keittää puuroa aamulla, niin kokeile vaihteeksi puuroa myös iltapalana! Monet ovat saaneet apua nukahtamisongelmiin puurosta -lämmin iltapala rauhoittaa ja pitkäkestoiset hiilarit illalla saattavat parantaa nukahtamista.

Resepti:  Voima-hirssi-puuro (annos yhdelle)

  • dl hirssihiutaleita
  • Reilu 2 dl vettä
  • 1/2 omena raastettuna/pieniksi paloiksi leikattuna
  • 1 rkl riisiproteiinijauhetta (maku maustamaton tai vanilja)
  • 2 reilua rkl Foodin kookosmannaa
  • 2 tl kanelia
  • Päälle: mulperinmarjoja, goji-marjoja, raakakaakaojauhetta, kaakaonibsejä
  • Ekstraa päälle: tuoreita marjoja, mangon paloja, banaania
  • Kylkeen loraus manteli/hirssi/kauramaitoa

Lisää kiehuvaan veteen hirssihiutaleet ja raastettu omena. Anna kiehua kannen alle hiljalleen noin 5 minuuttia. Laita levy pienelle ja lisää puuron joukkoon kookosmanna ja riisiproteiinijauhe. Sekoittele hetki. Kun puuro on valmista, laita annos lautaselle ja ripottele päälle reilusti kanelia ja muut päälliset, kylkeen loraus maitoa. Nauti heti! 

Mä tein tätä puuroa viime viikolla useampana aamuna, ja nälkä pysyi loitolla pitkän tovin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti