http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 17. marraskuuta 2015

Maistuvaa kasvisruokaa: KIKHERNE-MASALA

Kasvisruokaresepti kikherneistä, gluteeniton ja vegaani :)

Nyt on ehdottomasti se aika vuodesta, kun tekee mieli syödä lämmintä ja mausteista ruokaa. Mä palelen helposti, ja siksi haluan talvella syödä ruokaa, joka lämmittää sisältä päin. Tämä hymyn huulille nostattava kikherne-masala syntyi muokkaamalla saksalaisessa naistenlehdessä ollutta reseptiä.

Reseptit: kikhernemasala
Reseptit: kikhernemasala

Kikherneet ovat loistava lisä kasvisruokaan, koska niistä saa kivasti proteiinia - 100 grammassa kikherneitä on jopa 17 g proteiinia! Kaupan päälle saat myös hyviä pitkäkestoisia hiilareita ja kuituja. Ateriaan ei siis välttämättä tarvitse lisätä muuta hiilarin lähdettä - kasvikset ja tuore salaatti riittää :)

Reseptit: Kikherne-masala

  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • Pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 400 g tölkki kikherneitä
  • 2 tomaattia
  • Chiliä
  • Masalaa (curry-mauste käy myös)
  • 1 dl kookossosetta tai 2 dl kookosmaitoa
  • Suolaa, mustapippuria
  • Baby-pinaattia
Kuori ja pilko pieneksi valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna kookosöljy pannulla, ja lisää valkosipuli ja inkivääri pannulle. Kuumenna muutama minuutti. Lisää pannulle chili ja masala -mausteet, ja kuumenna vielä hetki.

Lohko tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää pannulle. Lisää joukkoon myös kikherneet ja kookosmaito/sose. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon pari kourallista pinaattia ja lämmitä vielä sen aikaa, että pinaatti pehmenee.

Bon appetit! 

ihanaa kasvisruokaa: kikhernemasala

// Recipes: Chickpea-masala

This warming and tasty vegetarian dish will make you smile :) Chickpeas are super healthy food providing both protein, good carbs and fiber.

You need: 1-2 cloves of garlic, fresh ginger, 1 tbs coconut oil, 1 can (400 g) chickpeas, 2 tomatoes, chili, masala (or curry is fine as well), 1/2 cup of coconut milk or coconut puree, salt, pepper and baby spinach

Method: Cut the garlic and ginger into small, then fry them in coconut oil for a few minutes. Add chili and masala. Cut the tomatoes and add them together with chickpeas to the pan. Add also coconut milk. Add some salt and pepper, and then allow everything to cook for about then minutes. Finally add the baby spinach. 

Enjoy with fresh salad and some vegetables!


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ihanasta reseptistä! Maut ovat täydellisessä balanssissa ja terveellisyys ehdoton plussa. Ihana lämpö vallitsee sisällä vielä tunti syömisen jälkeen. Tämä resepti menee ehdottomasti omaan vihkoon. - Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Juu, tämä on yksi ehdoton oma lempparini!

      Poista

Jätä kommentti