http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

perjantai 15. huhtikuuta 2016

KÄYTTÄMÄNI VITAMIINILISÄT

Purkkivitamiinit aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Onko lisävitamiinien napsimisesta mitään hyötyä, ja onko se oikeastaan edes tarpeellista? Mun kaveri kysyi, että mitä vitamiinilisiä mä käytän, joten kirjoitan ne ylös myös tänne.

Suositusten mukaanhan ainoastaan D-vitamiinia pitäisi kaikkien ottaa purkista, koska sitä ei Suomen leveyspiireillä vaan luonnollisesti saa tarpeeksi auringosta. Omega 3-rasvahappoja kannattaisi myös kaikkien popsia, koska niitä on vaikea saada tarpeeksi ravinnosta. Jos noudattaa jotain tiettyä ruokavaliota, esim. maidotonta tai kasvisruokavaliota, tulee lisävitamiinit erityisesti tarpeen. Urheilijoille suositellaan yleensä magnesiumia, c-vitamiinia ja sinkkiä. 


Yleensä oma kroppa kertoo, jos lisävitamiineille on tarvetta: jatkuvat flunssat, huonot kynsinauhat, halkeilevat huulet yms kertovat aina jonkun vitamiinin puutteesta. Aina vitamiinivajeet eivät kuitenkaan näy ulospäin, tai niitä ei osata yhdistää vitamiinivajeisiin. Esimerkiksi huono unen laatu ilman kummempaa syytä voi johtua magnesiumin tai kalsiumin puutteesta tai epätasapainoisesta omega 6/omega 3 -rasvahappotasapainosta. Omega 3:n tärkeydestä voisin kirjoittaa ihan oman postauksensa, koska se vaikuttaa niin moneen asiaan!

Käyttämäni lisäravinteet

Tuotteet saatu

Kuulin kerran jostain, että hedelmien ja kasvisten vitamiinipitoisuudet ovat laskeneet siitä, mitä ne ovat olleet vielä joitakin vuosia sitten. Esim. banaani ei sisällä todellisuudessa enää kuin pienen määrän kaliumia. Tästä syystä tavallista ruokaa pitäisi pistää poskeen todella suuria määriä joka päivä, jotta kaikki vitamiinitarpeet tulisi täytettyä. Vaatii myös aikamoista hifistelyä syödä niin tarkalleen oikein, että pystyy saamaan kaiken ravinnosta.


Tästä syystä mulla livahtaa joka päivä poskeen toinen jos kolmaskin pilleri, vaikka syönkin monipuolisesti ja terveellisesti.

Nämä lisäravinteet otan lähes läpi vuoden päivittäin:

  • D-vitamiini (aamulla)
  • Omega3 (aamulla)
  • Magnesium sitraatti (illalla) - tällä hetkellä käytössäni on tämä)
  • B12 (illalla)
  • Viherjauhe (tämä)
  • Sinkki kausittain
  • Kalsium (kausittain)
  • MSM-jauhe ihon, kynsien ja luuston kuntoon (tämä)
  • Probiootti 
Ton listan lisäks syön kuitujauheita, proteiinijauheita ja ties mitä superfoodeja :)

Käyttämäni lisäravinteet
Viherjauhe-aamujuoma


Käyttämäni lisäravinteet
(Puhdas+ Caps on suomalainen terveystuotteiden sarja. Heidän tarkoituksenaan on myydä puhtaita tuotteita, riisuttuna kaikesta ylimääräisestä. Puhdas+ vitamiinit ei siis sisällä väriaineita, säilytysaineita eikä muutakaan "ylimääräistä")

Vitamiineja ostaessa kannattaa olla aika tarkka laadun kanssa, koska usein ne halvimmat versiot on sellaisessa muodossa, ettei kroppa pysty käyttämään niitä hyväkseen, tai pitoisuudet ovat ihan liian matalia. Varsinkin omega3 kannattaa ostaa laatutavarana! Perus kaupan/apteekin omega3-kapseleita pitäisi popsia noin 15 kapselia päivässä, jotta saisi riittävän määrän omegaa! 

Mä tein joku aika sitten testin mun omega 3 -tasosta ja omega 3/omega 6 -tasapainosta, ja tulokset olivat huolestuttavan huonot. Nyt mulla on käytössä laadukas BalanceOil-kalaöljyvalmiste - raportoin siitä myöhemmin lisää, että miten sen vaikutukset alkaa näkyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti