http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 5. toukokuuta 2016

Reseptit: Todella hyvä (gluteeniton) päärynäkakku

Jos kaipaat todella hyvää (gluteenitonta) kakkureseptiä kevään juhliin, vaikka äitienpäivän kakkupöytään, niin tässä oikeasti t-o-d-e-l-l-a hyvä resepti. Mä tein tätä päärynäkakkua jo kerran 10 henkiselle saksalaisporukalle ja kelpasi niin hyvin, ettei itselle riittänyt maistiaisiksi kuin pieni palanen. Oli siis pakko tehdä tätä kotona uudelleen, ja tällä kertaa koko kakku vain ja ainoastaan mulle ja miehelle! :D


Todella hyvä gluteeniton päärynäkakku
Todella hyvä gluteeniton päärynäkakku

Alkuperäinen ohje on tästä blogista - mä muokkasin vaan jauhoja ja vähensin sokerin määrää - ja silti tää on todella makea. Suosittelen kokeilemaan - lupaan, että et tule pettymään!

Reseptit: Kevään paras päärynäkakku

  • 2-3 päärynää
  • 2 dl kookosjauhoja Foodin (tai ihan mitä tahansa muita jauhoja)
  • 2 dl manteli/kikherne/hirssijauhoja (mulla oli näitä kaikkia sekaisin)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljaa
  • 1 tl suolaa
  • 125 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl ksylitolisokeria Nu3 (tai tavallista sokeria)
Kuorrutus:
  • 1 dl kermaa
  • 3/4 dl ksylitolisokeria
  • Pari hyppysellistä mineraalisuolaa
Koristeeksi: Mineraalisuolaa/sormisuolaa ja saksanpähkinöitä

Pilko päärynät pieniksi lohkoiksi. Asettele puolet päärynöistä keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilja ja suola keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja ksylitolisokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa. Kaada jauhoseos varovasti muna-sokerivaahtoon, ja lisää myös voi. Kaada taikina kakkuvuokaan päärynöiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 min. Huom! Kakku saa jäädä vähän pehmeäksi sisältä, silloin se on erityisen mehukas :)

Tee kuorrutus: Sulattele sokeria kattilan pohjalla. Kun sokeri on sulaa kökkärettä, lisää kerma. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut kermaan. Lisää sormisuola.

Koristele kakku isoilla mineraalisuolan paloilla ja saksanpähkinöillä. Nauti vähän jäähtyneenä - tai vasta seuraavana päivänä. :)

Todella hyvä gluteeniton päärynäkakku
Todella hyvä gluteeniton päärynäkakku

Toukokuu on ainakin täällä Saksassa vaan yhtä juhlaa: ensin on vappu, sitten helatorstai, sitten äitienpäivä ja täällä Saksassa myös maanantai 16.5. on vapaapäivä. Kakun leipomiselle riittää siis aihetta! :)

Mulla henkilökohtaisesti on toukokuu pitkästä aikaa todella kiireinen kuukausi. Suomi BoostCampin lisäksi järkkään Berliinissä pari MiniBoostcamppia ja tähän alkuun mahtuu myös miniloma Müncheniin. Oon alottanut tekeen sivutoimisesti töitä myös yhteen hyvinvointiprojektiin, teen jonkun verran ravintoneuvojan töitä ja suoritan paria kurssia (jotka piti tehdä jo maaliskuussa mut jotenkin jäi suorittamatta loppuun..kröhöm.). Aika ei siis varmasti käy pitkäksi!

Nautinnollista viikonloppua kaikille! :) 

Todella hyvä gluteeniton päärynäkakku

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Oon pitkään etsinyt jotain gluteenitonta hittivaihtoehtoa jota tehdä kakkukesteille ja tätä aion koittaa seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Kiva että löysit ohjeen - tämä on kyllä todellinen hitti :)

      Poista

Jätä kommentti