http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 2. toukokuuta 2016

Terveellisesti syömisen kultainen keskitie

Niin se toukokuu on jo vauhdissa ja kesähelteetki tuli kun tilauksesta! Me ei vietetty mitenkään erityisemmin vappua täällä Berliinissä, vaikka toukokuun eka on täälläkin oikein kunnon festari. Mutta silti viikonloppu oli aika vauhdikas! Perjantai-iltana käytiin pitkästä aikaa meidän naapuriravintolassa syömässä - ja juhlistettiin alkavaa vappuviikonloppua ihan skumppalasillisilla. Lauantai startattiin salilla, ja koska oli todella lämmin ja aurinkoinen päinä, niin treenin jälkeen tehtiin pitkä kävelyretki joen varressa ja syötiin lounasta yhdessä jokiravintolassa kauniista säästä nauttien. Illalla mentiin Umami -raflaan syömään kaveriporukalla ja sieltä jatkettiin vielä yksiin kotibileisiin. 


Terveellisesti syömisen kultainen keskitie
 Yksi maailman parhaista kakuista - resepti tulossa jakoon vielä ennen Äitienpäivää! :)

Eilen vappupäivänä meillä oli liput Jan Tiersen konserttiin Berlin Philharmonie -konserttisaliin, missä en ollutkaan aikaisemmin vielä käynyt. Oli kyllä upea konsertti - todellinen monitaituri tuo Tiersen pakko sanoo!


Terveellisesti syömisen kultainen keskitie

Terveellisesti syömisen kultainen keskitie
Berlin Philharmonie: Jan Tiersen

Mutta sitten takaisin otsikon aiheeseen. Vaikka mä aina kirjottelenkin täällä terveellisestä syömisestä ja jaan terveellisiä reseptejä, niin ei se tarkoita sitä, etten ikinä söisi mitään vähemmän terveellistä. Mun mielestä hyvinvointia on myös se, että ei tarvi potea huonoa omaatuntoa herkuttelusta silloin tällöin, eikä kokonaisuus kaadu pariin kakkupalaan. Kun 80 % ajasta syö sääntöjen mukaan, niin loput 20 % ajasta voikin sitten rikkoa niitä sääntöjä! Tämä 80/20 sääntö pätee muuten mun mielestä aika lailla kaikkeen elämässä. 

Mä esimerkiksi kävin perjantaina kakulla yhdessä ihanassa Berliinin kahvilassa ystävän kanssa, ja pakko sanoa, että se kakku oli aivan sairaan hyvää! Yleensä en enää niin edes tykkää ns. perinteisistä kakuista, mutta toi kakkupala vei kyllä kielen mennessään. Viikonlopun aikana tuli rikottua omia ruokanormeja muutenkin, käytiin meinaan myös jätskillä pariinkin otteeseen ja korvasin sunnuntain lounaan jättipalalla oma tekemääni kakkua ja illalliseks tilattiin kotiin Santa Fe:n burritot. Eikä mun maailma tohon kaatunut! Maha on nyt vielä vähän turvoksissa, mutta eiköhän se siitä taas huomiseen mennessä laske.


Terveellisesti syömisen kultainen keskitie
Vappupäivän ainoa terveellinen ateria: pinaattikasvismunakasta ja tattariraakapuuuroa

Vaikka sokerit, vehnäjauhot ja maitotuotteet ei periaatteessa kuulu mun ruokavalioon, niin mun maha ei mene kuralle eikä mikään romutu, vaikka sillon tällön tollasia juttuja suuhuni laitankin. Enkä pode huonoa omaatuntoa herkuttelusta - päin vastoin, silloin tällöin herkuttelu on just parasta!

Ihanaa alkanutta toukokuun ensimmäistä viikkoa teille! :)

2 kommenttia:

  1. Nyt bongasin tämän sun blogin ensimmäistä kertaa. Ihania reseptejä joista moni menee kokeiluun. Kiitos niistä:) Olen aloitellut ruokavalioaremonttia ja samoilla linjoilla olen kanssasi. 80/20 on toimiva systeemi, kunhan se muistaa pääsee pitkälle:) Jos kiinnostaa niin vilkaise minun blogia pieninaskelinarjessa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun bongasit!! :) Ja ihana blogi sinullakin!

      Poista

Jätä kommentti