http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Parhaat kasviproteiinin lähteet + VOITA RAAKAKAKUN VALMISTUSPAKETTI (arvo n. 30 €)

(Toteutettu yhteistyössä Foodin kanssa)

Monipuolisesti eri värisiä kasviksia sisältävä ruokavalio on avain hyvään terveyteen. Mä syön itse hyvin kasvispainotteista ruokaa, mutta en silti usko, että voisin koskaan ryhtyä täysin kasvissyöjäksi. Vaikka rakastan Berliinin vegaanikahviloita ja ravintoloita, niin silti välillä kaipaan tuhdimpaa proteiinia, kuten kanaa tai kalaa. En myöskään halua tehdä ruokavaliostani ongelmaa, vaan haluan pystyä syömään mitä missäkin on tarjolla. Toiseksi, monet eläinkunnan tuotteet ovat ravintoarvoltaan niin hyviä, että niiden syöminen mielestäni enemmänkin edistää terveyttä kuin latistaa sitä (esim. rasvainen kala, kananmunat). 

Parhaat kasviproteiinin lähteet ja arvonta
 Smoothiekulho - katso ohje täällä

Parhaat kasviproteiinin lähteet ja arvonta
Munakoiso-kvinoa salaatti, katso ohje täältä


Vaikka olen sekasyöjä, syön siitä huolimatta monta kertaa viikossa puhtaasti kasvisruokaa. Olen ottanut linssit ja pavut mukaan ihan päivittäiseen ruokavaliooni, ja täydennän niillä myös "seka-ruoka" annoksiani. Syön jokaisella aterialla pääasiassa kasviksia, siinä lisänä sitten kyllä usein kanaa tai kalaa tuomaan proteiinia. Kananmunia käytän myös lähes päivittäin, koska ne ovat niin helppo lisä aamiaiseen tai salaattiin.

Mutta, nyt olen aloittanut uuden käytännön: kerran viikossa pidän puhtaan vegaanipäivän! Vegaaniruokavaliossahan ei syödä mitään eläinperäistä, eli itselläni suurin muutos koskee kananmunien ja heraproteiinin pois jättämistä, yhtenä päivänä viikossa. Näin ainakin alkuun.


Parhaat kasviproteiinin lähteet ja arvonta
Täytetyt uunibataatit, katso ohje täältä

Nyt haastan teidät mukaan vegekokeiluun! Voit itse valita, haluatko pitää kasvisruokapäivän (jolloin esim. munat ja maitotuotteet ovat sallittuja) vai vegaanipäivän, ja syödä pelkästään kasvispohjaista ruokaa. 

Yleensä kasvisruokaa noudattaessa suurin huolenaihe koskee proteiinin saantia. Proteiinia on kuitenkin helppo saada tarpeeksi kasvislähteistä. Esimerkiksi pelkästään kulhollisessa parsakaalia on 5 g proteiinia!


Parhaat kasviproteiinin lähteet ja arvonta


Kasasin tähän muutamia parhaita kasviproteiinin lähteitä. Muista, että kasviproteiinit ovat ns. epätäydellisiä proteiineja, joita keho ei pysty suoraan sellaisenaan käyttämään hyväkseen. Kasviproteiinia pitää siis aina syödä kerralla kahdesta eri kasviproteiinin lähteestä, jolloin yhdessä ne muodostavat täydellisen proteiinin, josta keho saa kaikki tarvittavat aminohapot.

Esimerkkejä kasvisruokien proteiinipitoisuuksista:
  • Linssit: 2,5 dl annoksessa 18 g proteiinia
  • Kidneypavut: 100 g:ssa 24 g proteiinia
  • Kikherneet: 2,5 dl annoksessa 15 g proteiinia
  • Mustapavut: 100 grammassa 21 g proteiinia
  • Mantelit: Parissa kourallisessa 5 g proteiinia
  • Kaura: Kulhollisessa kaurapuuroa 6 g proteiinia
  • Kvinoa: 2,5 dl annoksessa 8 g proteiinia
  • Banaani: yhdessä banaanissa 1,2 g proteiinia
  • Parsakaali: kulhollinen 5 g proteiinia
  • Tumma riisi: 2,5 dl annoksessa 5 g proteiinia
  • Pakasteherneet: Kupillisessa 9 g proteiinia
  • Pinaatti: Kupillisessa 7 g proteiinia
  • Kurpitsan siemenet: 2 ruokalusikallisessa on 7 g proteiinia
Eli kuten huomaat, niin proteiinia saa kyllä ihan helposti kasvislähteistäkin!

Tuletko sinä mukaan vegehaasteeseen?? Kaikkien blogiin maanantaina 18.4.2016 klo 23.59 mennessä kommentin jättäneiden kesken arvotaan Foodin n. 30 € arvoinen raakakakun valmistuspaketti (tämä)!
Huom! Kommenttiin ei tarvitse laittaa yhteystietoja, kyselen voittajan yhteystiedot sitten nimimerkin perusteella kun julkaisen voittajan :)

Oon itse testannut kakun, kun voitin sen Foodin joulukalenteriarvonnassa, ja hyvää oli! :)


Parhaat kasviproteiinin lähteet ja arvonta

26 kommenttia:

  1. Olisipa mahtavaa päästä testaamaan! Olemme kasvissyöjäperhe, joten tuo kakku sopisi hyvin meidän juhla- tai tottakai arkihetkiinkin! :D
    sari.lamminpaa (a) gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tää olisi niin ihana voittaa!! :) annukka14@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Meillä on pyritty syömään ainakin yhtenä päivänä viikossa kasvisruokaa, joten mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Hei! Ompa hyvän kuuloisia ohjeita. Saman suuntaisella ruokavaliokokeilulla olen itse puskenut kevättä eteenpäin. Sellerin käyttöä aamusmoothiessa olisi hyvä harjoitella eli vihersmoothie menee testiin ja vosihan sitä kakkuakin testailla kevään kunniaksi. andersson.iris@gmail.com.

    VastaaPoista
  5. Olispa kiva kokeilla. Mukaan siis arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Voisitko joskus postata reseptejä, joissa nuo epätäydelliset protskut on "askarreltu yhteen", niin että lopputulos on jokseenkin tasapainoinen? :)

    VastaaPoista
  7. Nam! Ehdottomasti mukaan arvontaan. (:

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mukana ihanassa arvonnassa!
    T: Miukkis
    birgit82@suomi24.fi

    VastaaPoista
  9. Osallistun arvontaan! Raakakakut kiinnostavat kyllä, mutten ole saanut aikaiseksi, joten tässähän olisi oiva mahdollisuus, jos onni sattuisi suosimaan. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Herkullisessa arvonnassa mukana! juhtimus(ät)gmail(piste)com

    VastaaPoista
  11. nämä kuullostaa herkullisilta täytyypä kokeilla.
    olen mukana arvonnassa myös! :)

    jessicalonnberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  12. uuu mukana! :)

    pppusu(at)gmail.com

    VastaaPoista
  13. Ehdottomasti arvonnassa mukana, vaikka olenkin leiponut raakakakkuja jonkin verran jo. Mutta nyt sopivasti olisi tulossa tyttären synttärijuhlat :) TArtun myös haasteeseen mielelläni! Ärtyvän suolen oireyhtymä kuitenkin vähän haastaa, sillä pavut, linssit, tahini, herneet yms. eivät todellakaan sovi ruokavaliooni. Käytänkin hamppuproteiinia aamu- ja iltapalan yhteydessä turvatakseni proteiinin saantiani. Mutta kokeiluun menee tuo munakoiso-kvinoahöystös hieman Fodmap-ystävällisesti sovellettuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Mulla olisi suositella sulle jotain, mistä ihan tutkimusten mukaan monet ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivät ovat saaneet apua. Laitatko mulle sähköpostia, niin voin kertoa lisää?
      punainenorvokki@gmail.com

      Poista
  14. Hyviä ohjeita,testiin menee heti täytetyt bataatit�� mhautakoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Vegaanina on tullut oltua jo reilu puoli vuotta ja vaikka raakakakkuja on hehkutettu jo pitkään niin pääsin itse maistamaan niitä ensimmäistä kertaa vasta muutama päivä sitten! Olin positiivisesti yllättynyt ja oli pakko tehdä kotona oma kakku. Ja sopivat myös täydellisesti perheeni hieman vaativaan ruokavalioon/sairauksiin. Lakkijuhlatkin ovat pian edessä ja ajattelin että näitä on tehtävä ehdottomasti tarjolle:) essivesala1997@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. Mukana arvonnassa! Kiitos postauksesta. Vegaanius kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  17. Olen yrittänyt pitää yhden vegaanipäivän viikossa, voisihan tuota kokeilla vaikka kahtakin päivää :) Lihaa en syö ollenkaan, mutta maitotuotteita vähän ja kananmunia. Kiitti resepteistä, täytetyt bataatit ainakin menee kokeiluun :)
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  18. Oi, mukana arvonnassa! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Oma lakto-ovoilu on kesätänyt nyt nelisen vuotta ja couldn't be happier. Nyt kun asun vegaanin kanssa yhdessä, tulee eläimettömiä päiviä / aterioita kuitenkin enemmän. Ja vaikka kananmunat ja hera jäävät välillä kaappiin, saan silti ravinnosta kaiken tarpeellisen. Tuota kakkua olis cool kokeilla jos voittaisin, kaikenlaisia raakaleipomuksia kuitenkin kumppanin kanssa tykkäämme kokeilla :)

    zorkki_182@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Mukaan arvontaan. :) Raakakakkua on jo pidempään pitänyt kokeilla, mutta jostain syystä se on jäänyt.

    VastaaPoista
  21. Mukaan kivaan arvontaan! Tätä olisi mukava päästä testaamaan =).

    VastaaPoista
  22. Mukaan kivaan arvontaan! Tätä olisi mukava päästä testaamaan =).

    VastaaPoista
  23. Proteiinin saanti onkin paljon liikkuvana kiinnostanut paljon vegaanisessa ruokavaliossa. Sain paljon tietoa tästä postauksesta, kiitos!! :) Ehdottomasti mukana arvonnassa!

    VastaaPoista

Jätä kommentti