http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 9. kesäkuuta 2016

Muutama kesäinen Berliinivinkki

Apua miten aika rientää! Viikonloppuna juhlittiin ystävien ihania häitä Berliinin ulkopuolella Meyenburgin pikkukylässä, ja samalla vietettiin koko viikonloppu siellä maaseudulla. Tällä viikolla olen saanut Berliiniin vieraita (ystäväni MamaMood -blogin takaa ja vanhempani), joten olen saanut taas nauttia kesäisestä Berliinistä turistin silmälaput silmillä.


Berliinivinkit: kesäinen Berliini


Aina välillä sitä löytää ihania paikkoja ihan oman kodin lähistöltäkin - Berliini on siitä jännä paikka, että ei tosiaan tarvi mennä merta edemmäs kalaan, kun yllätyksiä ja ihmetyksiä löytyy ihan parin kilometrin säteellä kotoakin. Tässä muutama vinkki, jos olet tulossa kesällä Berliiniin ja haluat välttää pahimmat turistirysät ja silti kokea ja nähdä jotain siistiä:


  • Holzmarkt - rantabaari Spree-joen rannassa. Letkeä tunnelma, pöytiä ja aurinkotuoleja veden äärellä. Kylmiä juomia, jätskiä ja kahvia. Täällä kelpaa rentoutua useammankin tunnin ja ihastella auringonlaskua lämpimässä kesäillassa.
  • Polkuveneen, kajakin tai SUP:laudan vuokraus Treptower Parkista tai Rummelsburgista. Ihanaa rentoa kesäpäivän viettoa veden päällä! Kaksihenkisen kajakin vuokra kahdeksi tunniksi on 18 euroa.
Berliinivinkit: kesäinen Berliini

Berliinivinkit: kesäinen Berliini


  • Kylmää juomaa ja löhöilyä Insel der Jungend -saaressa, minne pääsee siltaa pitkin kävellen Treptower Parkista. Hyvällä säkällä kohdalle sattuu livebändin keikka!
  • Klipper - kesäravintola Spree-joen päälle rakennetulla terassilla, tämäkin Treptower Parkissa. Poikkea tänne kahville, lounaalle tai illalliselle. Oma lempparini on vadelma-vinaigretella maustettu lohisalaatti, ja tähän aikaan vuodesta tarjolla on myös ihania parsa-annoksia!
Berliinivinkit: kesäinen Berliini


  • Venäläisten muistomerkki Treptower Parkissa. Todella massiivinen ja näyttävä venäläisten muistolle tehty puisto ja patsaskokoelma keskellä "metsää". Nolottaa melkein tunnustaa, että vasta nyt menin aidatun alueen sisäpuolelle ensimmäistä kertaa, vaikka asun vain 2 kilometrin päässä muistomerkistä. Näyttävä paikka, joka melkein pistää hiljaiseksi. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!
Berliinivinkit: kesäinen Berliini

Viime aikoina en ole hirveästi viettänyt aikaa kotona eikä ole tullut edes kokkailtua mitään - sen sijaan olen syönyt ulkona, herkutellut jätskillä, juonut viiniä ja muutenkin ottanut rennosti. Synttäriviikon ja ystävien häiden kunniaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti