http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Reseptit: Helppo kaksikerroksinen Raparperi-Chia-Kerrosvanukas

Noniin, tää viikko on ollu mulle sellanen "paluu arkeen" kaikin puolin. Viime viikolla mun vanhemmat oli täällä ja syötiin kaikki päivän ateriat ulkona, sitten oli mun synttärit ja kaverin synttärit, ja tuntui, että koko viikko meni vähän niin kun juhlimisen puolelle. Olinkin todella onnellinen, kun maanantaiaamuna satoi vettä. Sain siis hyvillä mielin marssia salille ja istua sen jälkeen päivän koneen ääressä tehden rästiin jääneitä hommia.

Raparperi chia kerrosvanukas

Viikonloppuna tuli käytyä maalaistorilla ja siellä osui silmään tuoreita raparperin varsia. En oo vielä jaksanut väsätä niistä muuta kuin raparperimössöä, joka sopii erittäin hyvin chia-vanukkaan päälle.

Chia-vanukas on sellaisenaankin hyvää, mutta erilaisilla päällisillä tai kerroksilla siitä saa vielä maukkaampaa ja näyttävämpää, ja sopii näin ollen hyvin myös jälkkäriksi!

Tällä kertaa chia-vanukas on tehty ilman banaania, ja päällisenä kauteen sopivasti raparperimössöä :)

Raparperi chia kerrosvanukas


Reseptit: Raparperi-chia-kerrosvanukas 


  • 5 rkl Chian siemeniä
  • 4-5 dl haluamaasi maitoa
  • 1 tl bourbon vaniljaa
  • Makusi mukaan vähän steviaa
Raparperikerros:
Sekoita chia-siemenet ja makeutus keskenään ja lisää maito. Sekoita - anna seistä pari minuuttia ja sekoita uudelleen. Chia-vaukasta on hyvä sekoitella aluksi enemmän, jotta vanukas ei hyydy paakuiksi. Laita vanukas jääkaappiin hyytymään.

Kuori ja pilko raparperi. Keittele raparperin paloja kattilassa pienessä tilkassa vettä, kunnes raparperit pehmenevät mössöksi. Lisää kookosöljy/manna ja makeutus. Anna jäähtyä. 

Kun chia-vanuas on valmista (jääkaapissa noin tunti tai pidempään), asettele se annoskuppeihin ja kaada raparperimössöä päälle. Koristeluun sopii kookoslastut, siitepöly tai kaakaonibsit :)

Aurinkoista viikon jatkoa siinne ruudun toiselle puolelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti