http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Monipuolinen kookosöljy: Käyttövinkkejä!

Kookosöljy - se paljon kehuttu ja samaan aikaan parjattu tuote. Itsekin jossain vaiheessa vähän tyrmäsin kookosöljyn sen sisältämän kovan rasvan vuoksi, mutta asiaan paremmin perehdyttyäni olen ymmärtänyt, että kohtuudella käytettynä kookosöljy on ihan mahtava rasva - todellakin oikea superfood! Niin sisäisesti kuin ulkoisestikin käytettynä. 

Kookosöljy on todella monipuolinen - tässä muutamia ideoita teille jakoon siitä, mihin mä käytän kookosöljyä! (*Yhteistyössä Foodin kanssa)

Monipuolinen kookosöljy - käyttövinkkejä

Sisäisesti

  • Ruoan laitossa: Kookosöljy on erinomainen paistorasva, koska se kestää kuumiakin lämpötiloja eikä härskiinny saman lailla kuin pehmeät kasviöljyt. Mä käytän lähes poikkeuksetta kookosöljyä paistinpannulla.
  • Herkuissa: Kookosöljyllä voi korvata voin leivonnassa, ja kookosöljy on erittäin oleellinen aines raakakakuissa ja raakasuklaassa.
  • Puuroissa ja smoothieissa: Joskun mä lisään lusikallisen kookosöljyä aamupuuroon antamaan makua ja parantamaan puuron koostumusta - kookosöljy on laadukasta energiaa, joka tekee hyvää kehon rasva-arvoille!


Ulkoisesti:
  • Kuorintaan: Kookosöljystä ja sokerista syntyy ihana kuorintavoide, jota voi käyttää niin kasvoille kuin vartalolle.
  • Hiustenhoitoon: Kookosöljy hoitaa hiuksia ja toimii hyvin hiusnaamiona - muista vaan pestä hiukset hyvin naamion jälkeen, muuten tukka jää aika rasvaiseksi.
  • Kosteusvoiteena vartalolle: Kookosöljy on antibakteerinen, joten se hoitaa myös palanutta tai ärtynyttä ihoa. Kasvoille kookosöljyä ei suositella ennen kun vasta iäkkäämmälle iholle, nuorelle iholle öljy ei ole tarpeeksi kosteuttava.
  • Deodoranttina: Tätä mä olen kokeillut nyt vasta muutaman päivän, ja näyttää toimivan!

Muita käyttövinkkejä, joita en ole itse vielä kokeillut: 
  • Hampaiden valkaisuun - olen lukenut paljon oil pullingista, eli kookosöljyä voi purskutella aamulla suussa ja se puhdistaa ja valkaisee hampaita luonnollisesti. Tätä en ole kuitenkaan itse vielä kokeillut, kun aamulla on aina niin kiire tehdä aamupalaa :)
  • Hierontaöljynä - myös intiimialueille.
  • Aurinkovoiteena - kookosöljy suojaa ihoa auringolta ja sitä voi käyttää aurinkorasvan sijaan.
Monipuolinen kookosöljy - käyttövinkkejä

Kookosöljy sisältää tosiaan suurimmaksi osaksi kovaa tyydyttynyttä rasvaa, mutta kookosöljyn rasva on kuitenkin erilaista kuin eläinperäinen kova rasva, jota on mm. juustoissa ja lihassa. Kookosöljyn sisältämät rasvahapot ovat keskipitkiä rasvahappoja (MCTs), jotka imeytyvät elimistössä eri lailla kuin muut rasvat. Keskipitkillä rasvahapoilla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia mm. epilepsian ja Alzheimerin taudin hoidossa. Keskipitkät rasvahapot myös kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja näin ollen kookosöljyn syöminen voi edistää painonpudotusta! Kookosöljy sisältää myös lauriinihappoa, jolla on todettu olevan paljon muitakin etuja, mm. sen bakteereja ja viruksia tappava vaikutus ja hormonitoimintaa tasapainottava vaikutus.

Älä siis suotta parjaa kookosöljyä sen sisältämän tyydyttyneen rasvan takia - mutta toki muista kohtuus myös tässäkin asiassa :)

Kookosöljyä voi säilyttää huoneenlämmössä - muista vaan aina ottaa sitä puhtailla välineillä, ettei sekaan joudu bakteereja. Äläkä pidä purkkia suoraan auringonpaisteessa, vaan mieluiten kaapissa valolta suojattuna!


MIHIN KAIKKEEN SÄ KÄYTÄT KOOKOSÖLJYÄ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti