http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

tiistai 16. elokuuta 2016

Reseptit: Marjainen chia-vanukas

Chiavanukkaat on ihan parhaita aamupaloja, jälkkäreitä ja välipaloja: helppoja tehdä ja pienillä variaatioilla niistä saa tosi maukkaita ja näyttävän näköisiä. Nyt kannattaakin hyödyntää loppukesän marjasato ja perinteisten marjapiirakoiden lisäksi tunkea marjoja myös chia-vanukkaaseen!

Mä tein tän vanukkaan näin: Ensin sekoitin chiasiemeniä ja pellavansiemenrouhetta nesteeseen, ja annoin hyytyä vanukkaaksi (vähintään tunti). Sen jälkeen otin vanukkaasta reilun 1/3:n, ja sekoitin siihen desin tuoreita mustikoita sauvasekoittimella. Toiseen kolmasosaan sekoitin vadelmia ja banaania ja loput jätin sellaiseksi. Sitten vaan nämä kolme kerrosta päällekäin kulhoihin, väleihin ja päälle vielä tuoreita marjoja ja hedelmän paloja ja se on siinä :) Helppoa ja super terveellistä!


Marja-chia kerrosvanukas (kahdelle)

  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 5 dl kookosmaitoa / mantelimaitoa tai vastaavaa
(Anna hyytyä vähintään tunti)
  • Yksi kerros: valmista vanukasta + desi mustikoita
  • Toinen kerros: valmista vanukasta + vadelmia +banaania
  • Päälle ja väleihin: herukoita, marjoja, banaania


Mulla on nyt kasvisruokaviikko menossa, ja täytyy sanoa, ettei tunnu yhtään vaikeelta. Syön kyllä kananmunia ja kalaa, mutta muuten en oo syönyt nyt kanaa enkä lihaa pariin päivään enkä tällä viikolla aiokkaan syödä. Mun poikaystävä ei ole kotona, ja itselleni kokkaan mielummin kasvisruokaa. Paljon linssejä, papuja, kikherneitä ja tietty kasviksia ja salaattia. Toki pitää vähän laskeskella, että proteiinia tulee tarpeeksi, mutta kyllä se kasvislähteilläkin onnistuu!

Energistä alkanutta viikkoa sinne kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti