http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

keskiviikko 10. elokuuta 2016

5+ syytä olla syömättä sokeria!

Niin siinä taas kävi. Loman ajan laitoin normaalin ruokavalioni tauolle ja söin mitä oli tarjolla tai mitä mieli teki. Kotimatkalla väsyneenä tuli haettua energiaa suklaasta, ja seuraavana päivänä en vaan voinut vastustaa kiusausta kun poikaystävä veteli Fazerin sinistä vieressä kun katottiin leffaa. 

Onhan se suklaa ja kaikki muukin sokeripitoinen hyvää! Eihän siitä mihkään pääse. Ja kun herkuttelussa pääsee vauhtiin, niin sitä on taas vaikea lopettaa. Eikä pienet herkkuhetket sillon tällön kenenkään maata kaada - sunnuntainen karkkipussi tai syksyinen mustikkapiirakka on ihan OK, kun vaan herkuttelu ei ole jokapäiväistä.

Miksi sokeria ei kannata syödä

Miksi sokeria ei kannata syödä

Mulle tuli itselle vaan niin huono olo tosta eilisestä mässäilystä, että ajattelin muistuttaa itsenäni ja samalla teitäkin siitä, miksi jatkuva sokerin syöminen ei ole niin hyvä juttu.


5+ SYYTÄ OLLA SYÖMÄTTÄ SOKERIA


  • Sokeri nostaa aina kehon insuliinitasoja. Insuliini säätelee kehon sokeri- ja rasvatasapainoa. Jatkuvasti koholla oleva insuliinihormoni lisää rasvan varastoitumista erityisesti vyötärön seudulle jenkkakahvoiksi ja selkään "selkämakkaroiksi". SOKERI SIIS LÄSKISTYTTÄÄ!
  • Jos syöt jatkuvasti paljon sokeria, insuliinin teho heikentyy ja elimistö voi tulla vastustuskykyiseksi insuliinille (insuliiniresistenssi). Insuliiniresistenssin oireita ovat mm. jatkuva väsymys, korkea verenpaine, karkkien himo, yöhikoilu ja jopa lapsettomuus. INSULIINIRESISTENSSI VÄSYTTÄÄ JA SAIRASTUTTAA!
  • Sokerin syömisen aiheuttama kohonnut insuliinitaso myös aktivoi kehon sisäistä kroonista tulehdustilaa, joka altistaa monille sairauksille. Sokeri onkin yksi pahimmista syövän aiheuttajista. SOKERI AIHEUTTAA KEHOON TULEHDUSTILAA JA SITÄ KAUTTA AKTIVOI SYÖPÄÄ.
  • Sokerin lietsoma kehon tulehdustila haittaa suoliston hyvien bakteerien toimintaa ja siksi voi aiheuttaa vatsavaivoja. SOKERI HAITTAA VATSAN NORMAALIA TOIMINTAA.
  • Jos insuliiniresistenssi jatkuu pitkään, seurauksena voi olla kakkostyypin diabetes. SOKERI ALTISTAA DIABETEKSELLE.
  • Sokeri on täynnä tyhjiä kaloreita, eli puhdasta energiaa vailla mitään ravintoaineita. Jos vatsan täyttää sokerilla, ei tilaa terveellisemmille ruoille välttämättä jää ja seurauksena on usein ravinnevajeita. SOKERI LIHOTTAA JA AIHEUTTAA RAVINNEVAJEITA.
Miksi sokeria ei kannata syödä


Vaikka palassa raakakakkua ja sokeriin tehtyä "normaalia" kakkua oliskin sama määrä kaloreita, ei ole ihan sama kumman niistä syö. Raakakakku ei sisällä sokeria eikä muita "höttöhiilareita", eikä siksi aiheuta kehossa insuliinipiikkiä eikä siksi aiheuta yllä mainittuja reaktioita. Kalori ei ole kalori, vaan ruoan terveyteen vaikuttaa myös se, minkälaisen reaktion syömämme ruoka kehossamme aiheuttaa.

Sokerin lisäksi muut nopeat hiilarit, kuten vaalea vehnäjauho, nostaa veren sokeria ja insuliinia, ja siksi ovat kropalle yhtä lailla haitallisia. Sokerin lisäksi kannattaakin siis vältellä myös muita nopeita prosessoituja hiilareita. Myös maito aiheuttaa aina pienen insuliinipiikin.

Raakasuklaa, raakakakut, marjat ja hedelmät on hyviä sokeriherkkujen korvaajia ja itse asiassa maistuukin paljon paremmalta. Makeutukseen voi käyttää vaikka agavesiirappia tai ksylitolisokeria, jotka eivät nosta verensokeria normaalin sokerin tapaan. Naposteluun toimii esim. mulperi-marjat, jotka on oikeesti yhtä hyviä kun karkki!

Tästä se taas lähtee, normaali ja terveellinen arki! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti