http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

lauantai 27. elokuuta 2016

Virkistävä chia-vesi!

Moikka! Mä oon ollut vähän laiska blogin päivittämisen suhteen tällä viikolla, koska rehellisesti sanottuna, oon ollut kiireinen auringon oton kanssa. Berliinissä on ollu reippaasti yli 30 astetta viimeisten päivien aikana, ja mun suomalaiset aivot sulaa näissä lukemissa, enkä pysty oikein tekemään muuta järkevää, kun maata jossain altaan äärellä chia-vettä siemaillen.

Chia vesi valmistuu vedestä, chian siemenistä ja sitruunan mehusta


Ootteko te kuulleet jo chia-vedestä? Berliinissä se on nyt tosi in, sitä on tarjolla jopa kahviloiden listoilla. Kaikessa yksinkertaisuudessaan chia-vesi valmistuu näin: Purista isoon vesilasilliseen puolikkaan sitruunan mehu, lisää 1 tl chian siemeniä, anna seistä hetken, sekoita ja juo pitkin päivää!

Chia vedestä ei muodostu hyytelöä, kun siemeniä laittaa liian vähän suhteessa nesteen määrään. Chia-veden litkimisestä on paljon hyötyä, mm:

Chia vesi valmistuu vedestä, chian siemenistä ja sitruunan mehusta

CHIA-VETTÄ KANNATTAA JUODA KOSKA:

1. Chian siemenet ovat oikeita ravinnepommeja: chiassa on yhtä paljon kalsiumia kuin maidossa, runsaasti omega3- rasvahappoja ja yhtä paljon antioksidantteja kuin mustikassa. Lisäksi chiassa on mm. A, E, D ja B-vitamiineja sekä monia kivennäisaineita.

2. Chia-siemenet ovat loistava kuidun lähde ja ovat siksi hyväksi vatsalle, ja voivat myös auttaa painonpudotuksessa.

3. Chia-siemenet sitovat itseensä paljon nestettä, ja näin ollen auttaa nestetasapainon pysymisessä kohdillaan kuumana päivänä ja urheillessa

4. Chia-siemenet ovat hyvä proteiinin lähde


Riittävä veden juonti on muutenkin tosi tärkeää! 2-3 litra vettä päivässä on ihan minimi, kuumalla saa juoda enemmänkin. Virkistävää sunnuntain viettoa sinne! :)

2 kommenttia:

  1. Berliinissä kaikki on mahdollista. En ole vielä huomannut että tuota täällä "etelässä" olisi..asun siis keskellä Saksaa. Nautihan helteistä,meilläkin tuo näkyy olevan yli 30, mutta huomenna jo viilenee. Terkut sinne " ylös" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, Berliini on aina aikaansa edellä :) Kiitos terkuista ja mukavaa viikkoa sinne Etelään!

      Poista

Jätä kommentti