http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 8. lokakuuta 2015

VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON: GDANSK!

Matkustaminen on ihanaa, mutta joskus kaikki ei vaan mene ihan nappiin. Mun piti lentää maanantai-iltana Gdanskiin Puolaan, mutta siinä vaiheessa kun pääsin kentälle, huomasin, että mun Airberlinin lento olikin peruttu. Mut buukattiin vielä samana iltana lähtevälle SAS:n lennolle Köpiksen kautta Gdanskiin  - olin jo tässä vaiheessa harmistunut, koska joudun lentämään suoran lennon sijaan vaihdon kautta - mutta parempi sekin kun ei mitään.

Tämä mun uusi lento oli myöhässä, ensin vaan 15 minuuttia, sitten puoli tuntia, sitten tunnin... ja noin kolmen tunnin odottelun jälkeen tämäkin lento lopulta peruuntui kokonaan! No ei auttanu muu kuin lähteä takaisin kotiin, ja tulla aamulla uudelleen kentälle. 

Gdansk vinkkejä

Noh, tiistai aamuna pääsin vihdoin perille, väsyneenä mutta onnellisena. Miten voikin olla, että kaksi eri lentoyhtiön lentoa peruuntuu samana iltana??!! Ja syy SAS:in koneen peruuntumiseen oli, että kone oli törmännyt kahteen lintuun, mistä oli tullut jotain vaurioita koneeseen. Ei morjens.

Gdansk vinkkejä

Gdansk oli kuitenkin alkuvaikeuksien jälkeen erittäin positiivinen yllätys: kaunis kaupunki, hyvää ruokaa ja erittäin ystävällisiä ihmisiä. Ja auringon paistetta koko viikko! :) Meidän hotelli Celestin Residence oli myös oikein nappi valinta: siistit huoneet, hyvä sijainti, todella monipuolinen aamiainen ja ystävällinen henkilökunta.

Gdansk matkavinkit
Hotellin aamiainen

Me pyörittiin lähinnä Gdanskin vanhan kaupungin viehättävillä kujilla. Välimatkat on aika lyhyitä ja kävellen pääsee hyvin joka paikkaan. Tärkeimmät nähtävyydet löytyy helposti googlettamalla - me valittiin kohteiksemme museoista meripihkamuseo, vankilamuseo sekä laivamuseo, joita kaikkia voin lämpimästi suositella. Myös Marian kirkon torni on kiipeämisen arvoinen! Tässä muutama muu tärppi, jotka jäi reissusta positiivisena mieleen:

 • Lounas kauppahallin kakkoskerroksen kulmabaarissa - erittäin hyvää paikallista ruokaa, erityisesti pierogit (=puolalaiset dumplingssit)
 • Ravintola Tekstylia - mm. todella hyviä salaatteja ja kasvisruokia huokein hinnoin, leppoisa tunnelma, näytti olevan myös paikallisten suosiossa
 • Sopot - käymisen arvoinen paikka myös rantakauden ulkopuolellla (junalla matka kestää vain 20 minuuttia)
 • Kauneushoidot - itse kävin pedikyyrissä ja äitini kampaajalla, molemmat olemme tyytyväisiä :)
 • Hotelli Celestin Residence - ei ole kyllä mitään valittamista!
Gdansk matkavinkit

Gdansk matkavinkit

Joka paikassa oli tarjolla myös hierontoja, ja olisinkin varmasti mennyt hierontaan, jos olisin ollut yhden päivän pidempään reissussa! Reissu on ollut ihana, mutta nyt on myös kiva palata kotiin :)

3 kommenttia:

 1. Niin, kyllä meillä oli hieno matka. Kiitos Sinulle kovasti, kun olit meidän kanssa !
  Yksi syy siihen, että kaikki tuntui niin mukavalta, on varmaankin se, että olimme kaikki hyväntuulisia ja iloisella lomamielellä matkassa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Jätä kommentti