http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

torstai 22. lokakuuta 2015

TALTUTA SYYSVÄSYMYS / Staying energetic during winter

Alkaako syysmasennus painaa? Mua ainakin! Kun ulkona sataa vettä ja on jatkuvasti pimeää, on erityisen tärkeää pitää kiinni urheiluharrastuksista. Mä huomaan heti olossani, jos en urheile muutamaan päivään. Musta tulee väsynyt, nuutunut ja tosi aikaansaamaton. Urheilu on ainakin mulla ehdottomasti paras lääke syysmasennusta vastaan. Eikä ole väliä mitä lajia harrastaa: pääasia, että saa pyllyn ylös sohvalta ja hien pintaan! Jälkeenpäin olo on aina hyvä :)


Taltuta syysväsymys näin
Taltuta syysväsymys näin

Terveellinen ruoka auttaa syysväsymystä vastaan

Pimeään vuodenaikaan yritän myös tankata mahdollisimman paljon vitamiineja ruoasta. Hyvät kalorit ja säännöllinen ruokarytmi pitää kropan ja mielen virkeänä! Sokeri ja kofeiini voivat antaa hetkellisen helpotuksen kaamosväsymykseen, mutta pitkällä tähtäimellä ne vain väsyttää entisestään.

Kannattaa kiinnittää erityishuomiota B-ryhmän vitamiinien ja Omega3:n riittävään saantiin, koska niiden puute on yhdistetty masentuneisuuteen. Omega 3:sta saa mm. lohesta ja pellavansiemenistä. B-ryhmän vitamiineja on mm. kikherneissä, täysjyväviljoissa, kananmunassa, pinaatissa ja muissa vihreissä vihanneksissa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: muista myös nukkua tarpeeksi ja ole itsellesi armollinen! Itse tähtään vähintään 8 tunnin yöuniin, ja jätän suosiolla aamutreenin välistä, jos uni ei ole tullut ajoissa silmään. Lepopäivät, itsensä hemmottelu ja hyvien ystävien seura on yhtä tärkeää kuin treeni!


Taistelussa syysväsymystä vastaan


//When it's dark outside and raining all the time, it is very important to keep on doing sports! At least for me sport is a total mood booster. I feel immediately tired if I don't do any sports for a couple of days, and I get a bit depressed as well. It doesn't really matter what sport you do, as long as you do something!

Diet is of course another thing that can either boost or drain your energy levels. During the winter time I try to eat as much of vitamins as possible. Eating nutrient rich foods regularly is better than going for sugar and coffee. Sugary sweets may be a quick fix but in the long rung it just makes you even more tired. 


Make sure you get enough of B-vitamins and Omega3, since deficiency of those is linked with depression. Eat salmon twice a week for your omega 3 and plenty of vegetables to get your B-vitamins! Good sources of B vitamins are also chickpeas, eggs, spinach and other dark green vegetables.

And last but not least: remember to sleep enough and don't be too hard on yourself! I need at least 8 hours of sleep, and i'm ready to skip early morning workout if I didn't sleep properly. Taking a rest and pampering yourself sometimes is also very important.

Happy day everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti